Burj Al Arab – världens enda sjustjärniga lyxhotell

1

Det finns bara ett enda sjustjärnigt lyxhotell i hela världen. Det heter Burj Al Arab, ingår i hotellkedjan Jumeirah och är beläget i fascinerande Dubai. Hotellet har formen av en dhow, en båttyp som används bland annat längs den Indiska oceanens kuster på den Arabiska halvön. Byggnaden ligger dessutom på en konstgjord ö och är 321 meter hög. Burj Al Välkommen in Burj ArabArab har 60 våningar och 28 dubbelvåningar. Här erbjuds inga vanliga hotellrum utan endast 202 sviter i absolut toppklass. Den minsta sviten är 170 kvadratmeter stor och den största är 780 kvadratmeter. Om du vill ha en hotellvistelse som andas lyx och flärd finns det inget annat alternativ än Burj Al Arab.

Ett rum med utsikt

Hotellet har en utsikt över hela Förenade Arabemiraten. Det sägs att shejk Maktoum, som beställde detta hotell, avskedade fyra arkitekter för att de hade sagt att seglet skulle blåsa omkull. Till slut hittades den femte arkitekten, som också godkände konstruktionen. Hotellets foajé mäter 180 meter upp till taket och får varenda besökare att häpna över dess nästintill sakrala skönhet.

Tvåtusen kvadratmeter är täckta av 22-karats guld och foajén täcks av samma slags marmor som Michelangelo använde i sina verk.

Segelfasaden är av teflontäckt glasfiber. De största sviterna har egna biografer och samtliga har även biljardbord ifall du skulle föredra att roa dig på hotellet framför Dubais pulserande nattliv. Badrummen är i äkta marmor och har givetvis bubbelbadkar. Den billigaste sviten på 170 kvadratmeter kostar 10 000 kr per natt, därefter stiger priserna beroende på vilken nivå av lyx och komfort du eftersträvar. Men när du ändå befinner dig i världens lyxigaste stad, på världens enda lyxhotell värt namnet – varför inte löpa linan ut och njuta av vad de har att erbjuda?

Dinera under vatten

Vill du äta inne någon kväll så har hotellet nio olika restauranger att välja mellan. Al Mahara är en fiskrestaurang och serverar endast det bästa som havet har att erbjuda. Förbered dig på en upplevelse utöver det vanliga – restaurangen ligger nämligen under vatten och du transporteras dit med ubåt. På samtliga restauranger kan du prova på typiska arabiska Burj Al Arabdelikatesser, men du kan givetvis även välja mellan en rad olika europeiska maträtter om du föredrar det.

Det går utmärkt att anlända till hotellet med helikopter om du känner för ett äventyr ovan jord. Det finns en helikopterplatta på 28 våningen. Annars går det även utmärkt att beställa en bil, du hämtas då av en Rolls Royce direkt på flygplatsen.

Spa med utsikt över Persiska viken

Det finns fyra simbassänger på hotellet och givetvis finns även ett komplett spa med utsikt över den Persiska viken. Där finns separata inomhuspooler, jacuzzi, behandlingsrum samt bastu och ångbad. Det går också alldeles utmärkt att boka in en exklusiv massage för hela kroppen, exempelvis med kaviar som sägs ha föryngrande egenskaper. Squashbana finns också, och ett fitnesscenter för dig som vill hålla dig form under din vistelse.

För dig som funderar på att fria eller kanske vill fira en bröllopsdag erbjuder hotellet ett midnattbad i en av poolerna med champagne och rosor. Skulle du vilja fira ditt bröllop här kan hotellet erbjuda dig allt du önskar. Hotellets 1600 anställda finns till hands för dig alla tider på dygnet.

Om du vill ut och se dig om så behöver du bara säga till. Hotellets personal anordnar gärna små utflykter åt sina gäster. Det kan vara alltifrån shoppingturer till stadens bästa gallerior och mest exklusiva butiker till fågelskådning, museibesök och konstutställningar.

Glöm inte att utforska staden

DubaiDubai som stad erbjuder besökaren massor av olika spännande aktiviteter. Här finns till exempel världens högsta byggnad, Burj Khalifa, som är 828 meter hög. Att åka skidor i Dubai är onekligen en fantastisk upplevelse! Trots värmen är det faktiskt möjligt att åka skidor där. I Mall of the Emirates har man byggt en skidanläggning med liftar. 1500 personer kan åka där samtidigt, och vill du inte åka skidor så kan du välja snowboard eller kälke istället. Det finns fem backar totalt och den längsta är 400 meter. Hela komplexet är 22 500 kvadratmeter stort och för att kunna erbjuda de bästa förutsättningarna för god åkning så finns där 6000 ton riktig snö som fylls på varje natt. Tänk, vilken upplevelse att åka skidor inomhus medan man ser den öknens blå himmel utanför och riktigt kan se hur varmt det är.

Missa inte heller guldsoukerna när du reser till Dubai. I Dubai finns ingen skatt på guld och man kan därför få det till marknadsvärde. Här hittar du både guld och diamanter till bra priser och av hög kvalitet.

Du som besöker Dubai och Burj Al Arab har garanterat prickat in världens lyxigaste destination på din resekarta, och du kan vara lugn för att ha samtalsämnen så det räcker och blir över på cocktailpartyn och middagsbjudningar för en lång tid framöver.

av Lyxweekend redaktionen den 3 mars, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

1 kommentar

  1. Dubai är riktigt häftigt! Har inte haft nöjet att besöka Burj Al Arab, men jag kan varmt rekommendera Dubai Marina, ett fantastiskt område som delvis är under nybyggnad. Där kan man strosa längs vattnet i kanalen. Det byggs för fullt på stranden där just nu.