De 10 bästa handväskbutikerna i Paris

0

Mellan de vackra byggnaderna i Eiffeltornets skugga hittar du de allra flesta franska modehusen, och det gäller även deras lyxiga kollektioner av handväskor. I staden vimlar det av härliga butiker fyllda med exklusiva handväskor i alla stilar och storlekar. Här nedan har vi listat de allra bästa.

Gucci

Märket Gucci har blivit synonymt med kontinental lyx, så vad passar bättre än att köpa handväskan just i Paris? Den kunniga personalen guidar dig genom utbudet av de allra senaste handväskorna, direkt från märkets egna exklusiva lädermakeri. Vill du hitta en Gucci-butik i Paris behöver du inte leta länge, deras flaggskepsbutik hittar du på Rue du Faubourg St. Honoré i centrala Paris.

Diane Von Furstenberg

Den amerikanska designern Diane Von Furstenberg är känd för sina figursmickrande wrapklänningar i olika mönster och färger – och för sina väskor. Självklart är hon också representerad i Europas modehuvudstad. Många av Paris bättre väskbutiker har hennes väskor i sitt sortiment, det är bara att strosa runt mellan butikerna så finner du garanterat det du söker. Om du vill spara lite tid kan du gå direkt till den stora gallerian LaFayette på Boulevard Haussman.

Chanel

Få märken andas klassisk, fransk lyx som Chanel – finns det någon stad i världen där du ska investera i modehusets quiltade väskklassiker i lammskinn är det givetvis i Paris. Den lilla svartvita logotypen har intagit staden med sina butiker där chic personal lever upp till Coco Chanels berömda ord: ”Mode skiftar, stil är för evigt”. På Avenue Montaigne hittar du en Chanel-butik, på Rue Royale finns en annan.

Longchamp

Longchamp är ytterligare ett franskt lyxmärke som med sina exklusiva väskor inriktat sig på genuint läderhantverk. Med sina rötter i Paris har Longchamp en speciell relation till staden, vilket märks när du promenerar längs de finare shoppingstråken. Det dröjer inte länge innan du stöter på en lyxig väskaffär med ett par Longchamp-väskor i skyltfönstren. En av dem är Benlux Paris på Rue de Rivoli beläget precis vid Louvren.

Lancaster

Om du vill sticka ut lite i mängden och vågar satsa på ett lyxmärke utöver klassikerna är Lancaster ett intressant namn. Lancaster låter brittiskt men är genuint franskt, och eftersom de specialiserar sig på just väskor vet du att du är garanterad kvalitet. Rives på Rue de Rennes har ett stort sortiment av Lancaster-väskor.

Perrin Paris

Om du gillar tanken på ett Paris-baserat märke med inriktning på läderaccessoarer är Paris Perrin ett alternativ för dig. Ända sedan 1800-talet har familjen bakom märket använt sig av de mest banbrytande teknikerna inom läderhantverk för att kunna leverera de allra finaste produkterna på marknaden. Deras Paris-butik hittar du på Rue des Petits-Champs.

Louis Vuitton

Att köpa en Louis Vuitton-väska i Paris är en upplevelse i sig. Det är inte bara det faktum att du kommer hem med en väska som håller garanterad världsklass i både design och kvalitet – du har dessutom köpt den i det magnifika Louis Vuitton-huset i Paris. Den ligger på paradgatan i Champs-Elysées och är därför omöjlig att missa.

Avril Gau

Lägg namnet Avril Gau på minnet. Hon har länge haft modevärldens ögon på sig efter kollektioner åt etablerade märken som Chanel och Loewe, och nu börjar hon bli känd för en bredare publik. Hennes nyöppnade butik säljer fantastiska och välarbetade handväskor på Rue des Quatre Vents. Med en väska från Avril Gau sticker du garanterat ut hemma på de svenska gatorna.

Moynat

Kända klassiker i all ära, men om du är ute efter en unik Paris-upplevelse som du inte kan hitta någon annanstans, så är Moynat ett hett alternativ. För över hundra år sedan startade Pauline Moynat väsktillverkningen som sedan dess vunnit flera generationers kärlek och respekt. I dag finns världens enda Moynat-butik på Rue Saint Honoré i Paris.

Tila March

Moderedaktör kan låta som världens bästa jobb, men Tila March gick vidare till något ännu bättre: hon startade en egen väskbutik. Det visade sig att hennes sinne och smak för lyxväskor lockade många framgångsrika kvinnor, och i dag har butiken på Rue Saint Sulpice blivit ett viktigt stopp på alla fransyskors shoppingrundor.

av Lyxweekend redaktionen den 30 oktober, 2014

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.