De fem lyxigaste gåvorna till honom på alla hjärtans-dag

0

Är du lycklig med din älskling vill du kanske visa det lite extra på alla hjärtans dag? En kärleksgåva ska vara personlig och det är inte alltid lätt att komma på den perfekta gåvan till mannen som redan har allt.

Här vill vi inspirera dig med några såväl lyxiga som personliga gåvor som passar en man. Till trenderna hör smart watches och wearable technology men vi tipsar också om några tidlösa klassiker som de flesta män lär uppskatta.

Smart watches

Det som diskuteras mycket nu är så kallade smart watches. Giganten Apple har lanserat Apple Watch som helt förändrar klockans funktion; från ett enskilt instrument att mäta tiden med till att bli en del av vårt alltmer elektroniska Smartwatchsociala nätverk. I princip erbjuds alla funktioner som finns i telefonen plus att klockan fungerar som ett fitnessband och håller koll på bland annat motion och sömn. Klockan syntes bland annat på Fashion week i Paris och har fått mycket positiva omdömen. Klockan förväntas finnas tillgänglig på marknaden först under våren 2015, så ett vackert skrivet presentkort om vad som komma skall kanske är på sin plats. Riktpriset för klockan ligger kring 3000 kronor och uppåt.

Vad gör då andra prestigemärken åt detta? Än så länge är det svårt att tro att ägaren av ett klassiskt lyx-ur överger det för en Smart Watch men den utökade funktionaliteten måste bemötas och nu lanserar till exempel Montblanc sin e-Strap, ett tillbehör som integreras i klockarmbandet. E-Strap tillför Bluetooth och kan anslutas till Samsung Galaxy och Iphone. Information visas på en skärm under handleden, så klockans ursprungliga utseende förändras inte. E-strap är dessutom tillgängligt nu för den som redan har en klocka från Montblanc i sin ägo! En gåva som garanterat uppskattas av mannen som trodde att han redan hade allt, en klocka från Montblanc inkluderad.

Wearable technology – aktivitetsarmbandet

Wearable technology, som det kallas, är stort just nu. Förutom klockor kan vi på marknaden även finna armband, glasögon och hjälmar med den ena superfunktionen efter den andra. Aktivitetsarmbandet är en annan pryl som snart kommer att vara ett måste för den moderna mannen. Även här kommer tillverkarna dels från sport- och modemarknaden där bland andra Nike kan nämnas; dels från elektronikens värld där Microsoft och den populära uppstickaren FitBit tar mark.

Ett aktivitetsarmband håller reda på hur väl man lever sin vardag och hjälper användaren att optimera sin livsstil. Träning, vikt, mat och sömn registreras. Det som samlas in analyseras sedan med hjälp av en app i telefonen.

Om din man är intresserad av att hålla sig i form och dessutom tycker om statistik är aktivitetsarmbandet ett utmärkt och kul sätt att lära sig att leva lite sundare. Ett aktivitetsband i läcker design är en omtänksam present till mannen i ditt liv.

Klassiska gåvor som aldrig går ur tiden

För dig som har en man som inte intresserar sig för det tekniska finns det ändå gott om presentalternativ, nämligen de tidlösa klassikerna.

1910 registreras varumärket Montblanc, och deras pennor blev försedda med den vita berömda sexkantiga stjärnan, tänkt att slips-klocka-bra-presentvisualisera just det snöklädda berget Mont Blanc. Montblanc ägs idag av lyxgruppen Richemont som även omfattar till exempel Cartier. Montblanc är pennornas crème de la crème, ingenjörskonst i pennformat, men framför allt något som är självklart att ha på skrivbordet i arbetsrummet. Pennorna kostar från 3000 kronor och finns även som reservoarpenna.

Slutligen är accessoarer i lyxiga material alltid en present som går hem. En sidenslips eller en scarf eller halsduk i kashmir blir till praktiska och omtycka gåvor. Ingenting andas tidlös elegans såsom siden och kashmir och det finns många färger och nyanser att välja mellan – allt från diskreta, dova kulörer till färgstarka mönster. Vad gäller sidenslipsar bör du satsa på ett klassiskt italienskt märke. Armani, Versace, Dolce & Gabbana och Fendi är märken som länge utmärkt sig för sin förmåga att producera tidlösa accessoarer som låter bäraren visa att han bryr sig om mode bakom kostymens strikta fasad.

En halsduk i kashmir är en underbar accessoar som kan hålla ett helt liv. Här är det dock viktigt att välja hög kvalitet. Håren kommer från kashmirgeten och är alltså fina hårstrån och inte ull. Den finaste kvaliteten kommer från halsen och under magen på geten. Arbetet med att framställa kashmir är till hög grad manuellt utfört där getterna kammas för hand. Fin kashmir skall vara mjuk och nästan skimra. För toppkvalitet får du betala mer men det är det kommer det att vara värt.

av Lyxweekend redaktionen den 13 februari, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.