Designers du bör hålla koll på 2015

0

För att uppdatera dig om up-and-coming designers är det projektet Swedish Fashion Talents du ska hålla ögonen på. Swedish Fashion Talents har sedan 2005 haft som syfte att lyfta fram mindre etablerade nationella designers och modeföretag genom olika samarbeten och projekt. Juryn består av viktiga profiler inom den svenska modeindustrin: Helena Mellström från Svenska Moderådet, Plaza Magazines Johan Magnusson och Robert Nordberg och H&M:s Margareta van den Bosch.

Bland kreationerna hos de nominerade i Swedish Fashion Talents 2015 som nyligen avslöjades hittar vi mycket fokus på natur och hållbarhet i både produktion och materialval. Se till att vara uppdaterad om modebranschens senaste tillskott av lovande designers inför mellandagarnas alla cocktailpartyn.

Fashion design sketching

Inez-NY

Inez-NY har redan utnämnts till en av framtidens nya stjärnor inom design av Plaza Kvinna, vilket bådar gott för denna nykomling! Designern Inez Alicia Mariano Lindström hämtar inspiration från naturen, vilket särskilt märks i valet av organiska, närproducerade material. De exklusiva plaggen är skapade i ett minimalistiskt snitt där fokus ligger på kvalitet, passform och material som andas, för den modeintresserade kvinnan som lever i en storstad.

Arethé

Kläder i exklusiva snitt för den moderna karriärkvinnan kännetecknar Arethés design. Märket har bara funnits sedan 2013 men de har redan hunnit vinna tävlingen Show Up Fashion Award för nationella modeentreprenörer. Plaggen, som kombinerar lyxigt material och fängslande detaljer, är designade för att passa både till vardags och till fest.

Fashion design idé

Emelie Janrell

Hantverksskickligheten sätts i fokus hos det här spännande klädmärket, signerat designern med samma namn. Insidan lika mycket som utsidan är viktigt i konstruktionsstadiet och det tas hänsyn till alla detaljer. Produktionen hålls fortfarande inom företaget, där kläderna måttbeställs och sys upp direkt i den vackra ateljén i Vasastan.

Freehistoric

Efter många år i den italienska modeindustrin bestämde sig två designers för att starta ett eget klädmärke tillsammans. Då föddes märket Freehistoric. Freehistoric beskrivs som ett livsstilsmärke för män där hög kvalitet och god passform är dominerande element. Moderna snitt blandas med inspiration från de klassiska 50- och 60-talen.

Isabella Idberg

Starka och självständiga kvinnor kommer att dras till Isabella Idbergs kollektioner. Street kulturen genomsyrar det här klädmärket, där huvtröjan med den överdimensionerade luvan skapat en signaturlook bland flera. Mycket fokus ligger på en miljömässigt hållbar produktion då många av de unika plaggen skapats med secondhand-material.

MLTV Clothing

När MLTV Clothing startades 2012 hade Anna Sjunnesson en vision om att skapa ett klädmärke för den moderna mannen och samtidigt utmana det traditionella modet. I dessa plagg möts motsatser och kontraster och bildar innovativa och intressanta snitt.

Märta Larsson

Designern Märta Larsson har hämtat inspiration från sina rötter i Lappland. Hennes smycken är en blandning av den vilda lappländska naturen och det urbana citylivet i London, där hon varit Symaskinbosatt sedan flera år tillbaka. Varje sten som finns i sortimentet har plockats och sedan formats för hand. Hennes smycken har redan synts i flera modetidningar och burits av bland annat kronprinsessan Victoria.

 

Simon Ekrelius

Simon Ekrelius arbetade ursprungligen med privata beställningar för artister och galor. Inspiration från engelsk och amerikansk arkitektur från tidigt 1900-tal blandas med naturliga material som ull, siden och bomull i dessa spännande kollektioner.

Sofia Eriksson

Letar du efter elegans i minimaliskt format kan du lägga smyckesmärket Sofia Eriksson på minnet. Grundad 2013 erbjuder Sofia Eriksson klassiska smycken för alla tillfällen. Oftast hittar du influenser som geometri, natur och arkitektur i hennes enkla och tilltalande verk.

WDEE

Hos WDEE är det maximalt mode som gäller. Här har man satsat på en kombination av struktur, print och material som uttrycker attityd och styrka. Vem sa att less is more? Inte WDEE i alla fall.

Teotoki

Emelie von Hofsten designar byxdressar i lyxiga italienska material. Inspirationen kommer från mammans plagg från 70-talet som bars under regelbundna besök på den berömda klubben Studio 54. Byxdressarna från Teotoki har fått en modern uppdatering och kan användas både till fest och i en mer nedtonad vardagslook med en snygg jacka och ett par platta skor till.

av Lyxweekend redaktionen den 22 februari, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.