Enkla tips för en sundare kropp

0

Vi lever i ett samhälle där allting går väldigt fort. Man skall göra karriär, skaffa familj, ha ett perfekt hem, träna som en elitidrottare och umgås ofta med vänner. Alla dessa krav blir ofta övermäktiga. Här följer 10 tips som hjälper dig att ta kontroll över ditt liv och skapa en sundare livsstil.

1. Sluta stressa
Många lever under konstant stress. Det är det ständigt omtalade livspusslet som skall försöka hanteras. En stunds eftertanke och en enkel analys av hur du fördelar din energi och dina resurser kan ofta ge insikt. Det gäller att balansera alla livets komponenter, fritid, arbete, intressen och familj.

2. Säg nej
Många upplever det svårt att säga nej. Men det är bättre att lära sig säga nej och kunna lägga all sin energi på ett fåtal saker än att göra massor av saker oengagerat.

3. Börja träna
Att motion är viktigt för välmåendet är ingen hemlighet. Ändå är det något som många väljer att utesluta från sitt liv. Försök att hitta en träningsform som passar dig så blir träningen ett nöje istället för ett måste.

4. Dåliga vanor
En annan självklar åtgärd är att sluta med dåliga och ohälsosamma vanor så som rökning och snusning.

5. Sömn
somn-ar-nyttigtGod sömn är otroligt viktigt för en god hälsa. Se till att du får tillräckligt med sömn. Försök också skapa rutiner så att du går och lägger dig och går upp ungefär samtidigt varje dag.

6. Kosten
Det är lätt att slarva med sin diet. Det är inte nödvändigt att helt avstå från godsaker, men en snabb överblick av vad du stoppar i dig kan hjälpa dig att rensa ut mycket av det som inte är bra för dig.

7. Ät miljövänligt
Sikta på att det mesta du äter ska vara närproducerat och ekologiskt. Det är bra för både dig och miljön.

8. Naturliga produkter
Använd naturliga produkter både i ditt hem och på din kropp. Naturliga och miljövänliga produkter är noggrant testade så de innehåller inget som är skadligt för dig.

9. Var utomhus
Se till att vistas utomhus i naturen så mycket som möjligt. Frisk luft och solsken är viktiga beståndsdelar för ditt välmående. Många viktiga vitaminer frigörs när du utsätts för solsken – se till att ta vara på dem!

10. Var konsekvent
För att lyckas med sin nya livsstil är det viktigt att man håller hårt på sina nya vanor i minst tre veckor. Sedan är man hemma!

av Lyxweekend redaktionen den 10 juni, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.