Förändra tillvaron!

0

Vi väljer själva vilken inställning vi har till livet. Vissa av oss är positiva av naturen medan andra har närmare till klagan och vemod.

Ofta kan det upplevas som att det är slumpen som avgör hur våra liv kommer att gestalta sig och att vi inte har förmågan att påverka det alls. Det måste anses riktigt till en viss del. Troligtvis kommer det alltid finnas aspekter av ditt liv som du faktiskt inte kan påverka eller förändra, hur mycket du än skulle vilja. Det finns två sätt att hantera denna insikt, antingen kan du acceptera detta och välja att gå vidare med ditt liv eller så väljer du att fokusera på det dåliga och lever vidare olycklig. Vissa väljer även att förgäves försöka förändra det som inte går att ändra, men då är det mycket bättre att lägga din tid och din energi på de aspekter av livet som du faktiskt kan vara med och påverka.

Det är ofta när något oväntat, orättvis eller tråkigt inträffar som man tvingas bekänna färg och ta ställning till hur man vill förhålla sig till sitt liv och Positivt inställningsin framtid. Du kan då välja att traska på i gamla hjulspår och fortsätta fokusera på de negativa sakerna. Många fastnar i detta stadium och ägnar all sin energi och tankekraft åt att grotta ner sig i allt dåligt och undrar varför det alltid drabbar dem. Tyvärr tar de flesta sig aldrig upp ur detta mörka hål utan lever liv som de inte är nöjda med istället för att blicka framåt.

Om du däremot vill skapa en förändring i ditt liv kan du välja ett helt annat synsätt. Allt handlar om inställning.

Inställning är allt

Försök tänka positivt och fokusera på framtiden istället för att dröja kvar i det förflutna. Välj aktivt att tänka på tråkiga händelser som att en dörr visserligen stängdes men att det även innebär att en ny dörr öppnas någonstans. Detta leder till nya spännande möjligheter som du troligtvis inte skulle fått uppleva om inte det tråkiga hade hänt. Kanske var det precis vad som behövdes för att du skulle ta det där steget och förverkliga en dröm eller göra en stor förändring i ditt liv. Var tacksam över saker som inträffar, även om de känns hemska för stunden. De kan vara just dessa händelser som utlöser någonting som leder till stora insikter och förbättringar i livet.

av Lyxweekend redaktionen den 1 juli, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.