Köpa hus på franska Rivieran

0

Många av oss har nog funderat på att skaffa en fastighet vid Medelhavet. Det är inte för långt att resa dit, precis lagom för en långweekend. En flygresa till södra Europa går fort och det finns många flygbolag att välja på. Staden Nice har många bra förbindelser med Sverige. Att köpa en fastighet på Franska rivieran är pittoresk och vackerfranska Rivieran är faktiskt en fantastiskt bra investering om du vill slippa lägga tid och energi på att hitta hotell som håller måttet inför varje semester. Har man en fastighet på franska Rivieran har man aldrig några problem med att planera in kortare semestrar och lyxiga weekendresor.

Skriv en önskelista

Funderar du på att köpa en fastighet på franska Rivieran? Det finns många vackra villor att välja mellan, särskilt mellan Nice och Cannes. Många villor har förstås närhet till havet, men det kan ändå vara skönt att ha en egen pool som går att värma upp på vintern. Om du önskar minimalt med bestyr vad beträffar underhåll kanske du bör satsa på en trevlig lägenhet istället. Det finns ett stort utbud av lyxiga små våningar längs Rivieran. Hur ska man då gå tillväga och vad bör man tänka på när man köper en fastighet där?

Först av allt bör du skriva ner en önskelista på hur och var du vill ha fastigheten. Vill du ha havsutsikt och kanske närhet till härliga promenadstråk i natursköna miljöer eller den härliga kulturen i en storstad? Hur ska bostadens skick vara? Kan du tänka dig att renovera eller vill du att den ska vara klar för inflyttning? Någonting som också bör betänkas är avståndet till närmaste flygplats. Det är lätt att tänka sig den där lilla pittoreska vingården långt från stadens brus, men orkar du sitta i taxin i två timmar enkel väg för att komma till och från flygplatsen varje gång? Om vila är målet – gör så bekväma val som möjligt.

Franska och svenska mäklare

När du är färdig med din önskelista är det dags att kontakta en mäklare. De flesta mäklare här har bra hemsidor och det finns även flera svenska sådana om din skolfranska är sådär. Ibland kan det hända att samma bostad ligger ute hos flera olika mäklare samtidigt, men till olika priser. Att anlita en svensk mäklare har sina fördelar då den franska marknaden kan skilja sig mycket från vad vi är vana vid i Sverige.

I Frankrike har man ingen budgivning vid fastighetsköp utan det är säljaren som sätter priset. Det sker sällan offentliga visningar som i Sverige, utan mäklaren kommer överens med fastighetsägaren om en passande tid.

Om du vill åka ner från Sverige och titta på några fastigheter är det därför bra om du kan planera in flera visningar i följd, antingen under samma dag eller några dagar i sträck.

Skulle du vilja ha en ny fastighet eller en äldre begagnad? Här är det några saker man som köpare bör ha i åtanke. Det är visserligen härligare att ha ett helt nytt boende så att man själv kan påverka interiör och planlösning till fullo, men Franska rivieran erbjuder många alternativde flesta fastigheter med havsutsikt är äldre. En annan fördel med att köpa äldre, redan befintliga fastigheter är att du kan titta på våningen eller huset innan köp, medan nyproduktioner köps på ritning. Om du har tid och möjlighet att åka ned ofta och övervaka byggprocessen kanske det inte är något problem, men om något går fel och du inte är där kan det hända att byggarbetet förlängs utan att du tillåts påverka processen i någon ände. Se därför till att vara realistisk när du gör ditt val. De flesta begagnade hus på den franska Rivieran har dessutom en otrolig charm och andas vintage.

Rivieran kan du hitta fastigheter i olika prisgrupper. För en investering om två miljoner euro så kan du välja mellan en vacker lägenhet med havsutsikt eller en villa en bit från havet. Dubblar du den summan kan du köpa en härlig villa på över 200 kvadratmeter med pool och havsutsikt i Antibes. Där får hela familjen plats. Om man vill ha en stor villa nära stadslivets brus i Cannes, med havsutsikt, pool, diskotek och gym kan man hitta det för en investering på mellan åtta och nio miljoner euro, men redan i fem miljoner euro-prisklassen kan du hitta villor på 500 kvadratmeter med havsutsikt nära staden.

Den franska Rivieran är otroligt vacker. Många nordbor dras till kustremsan och du befinner dig inte långt från den italienska gränsen heller. Man kan enkelt åka till Italien över dagen och tillbringa några timmar där för att avnjuta det italienska köket eller shoppa italienska kvalitetsmärken.

av Lyxweekend redaktionen den 24 mars, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.