Lite godsaker har ingen dött av

0

Detta land kan beskrivas som ett av de mer hälsosamma i världen vad gäller synen på kost och träning. Nya tips och förslag på hur vi ska äta rätt och hur vi ska träna rättåterfinns överallt.

Det är svårt att hålla sig ifrån fakta gällande hälsa om man skulle bli trött på att läsa om alla nya trender och dieter. Det flesta unnar sig lite godsaker då och då, medan andra gör det oftare. Att avstå från sådant man tycker om må göra kroppen glad och fit, men inte alla mår bra av att avstå från godsaker. Detta är ofta anledningen till att dieter inte alltid fungerar, då man tvingas att avstå inte bara från självklarheter som snacks, läsk, godis och kakor, utan även från vanlig mat så som exempelvis pasta, potatis, kött eller mjölkprodukter. Att helt avstå från godsaker är det dock inte många som vill göra, då det skapar en ganska tråkig vardag.

Våga njuta!

Att njuta kan naturligtvis handla om att dricka nyttiga juicer och att äta sallader mellan träningspassen, men för många handlar njutning om att äta lite snask då och då. Det är ingenting fel med det, vi lever ju bara en gång!

Man skulle kunna tolka reklamen för chipsföretaget som kom på ”fredagsmys” som en uppmuntra att äta chips åtminstone en gång i veckan, vilket man verkligen ska unna sig. Lördagsgodiset är inte bara för barn, många av oss vuxna fortsätter denna tradition upp i vuxen ålder. Själva snasket kan förvisso bytas ut genom åren och det vi valde att stoppa i godispåsen när vi var 5 år är troligtvis inte detsamma som när vi är 25 år. Men unnar oss godsaker minst en gång i veckan, det gör de flesta av oss.

Att njuta kan naturligtvis handla om att dricka nyttiga juicer och att äta sallader

Vi ska våga njuta av livets goda utan att få dåligt samvete alla hälsotrender till trots. Man måste tänka på den hälsa som handlar om att belöna sig med en chokladbit på väg hem från jobbet innan middagen som en psykologisk boost. Den psykologiska hälsan är minst lika viktig som den fysiska, och att unna sig själv att njuta av glass i solen ska inte leda till andra tankar än att det var väldigt gott.

av Lyxweekend redaktionen den 17 oktober, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.