Maximera din produktivitet

0

Att arbeta organiserat och strukturerat kan maximera produktiviteten betydligt. En tydlig planering innebär ofta att man får mer tid över till själva arbetet. Detta leder ofta till bättre resultat, högre inkomster och fler uppnådda målsättningar.

Här följer några enkla steg som kan förändra arbetssituationen på ett drastiskt sätt.

Prioritera

Börja med det viktigaste. Genom att först ta tag i de mest brådskande uppgifterna och prioritera dessa minskar man stressen som uppstår av att de är ogjorda. När de brådskande uppgifterna är avklarade kan man sedan i lugn och ro, och med gott samvete, börja beta av övriga uppgifter. Det är också väldigt lätt hänt att man skjuter på de uppgifter som upplevs som besvärliga och jobbiga. Det är helt fel approach och det orsakar ofta onödig ångest och dåligt samvete. Se istället till att göra dem direkt och var nöjd efter ett väl utfört arbete.

Organisera arbetsplatsen

Se också till att organisera arbetsplatsen så blir det lättare och trevligare att arbeta. En ren arbetsyta kan vara a och o för effektivt arbete. Lägg därför ned lite extra tid på att sortera bort onödiga prylar och distraktioner. Rensa bort papper och saker som inte hör hemma på skrivbordet. Försök också skapa goda vanor. Innan man lämnar arbetet för dagen kan man till exempel skriva ned vad man skall göra nästkommande dag. Då är det mycket lättare att sätta igång med arbetet nästa morgon. Man bör också undvika distraktioner, såsom mail, Facebook, telefoner med mera. De förser oss ständigt med information, vilket Nå dina målkan utgöra en stor distraktion i arbetet. Försök att stänga av och koppla ner så mycket som möjligt så blir det lättare att koncentrera sig på arbetsuppgiften.

Sätt rimliga mål

Det är viktigt att sätta rimliga mål för sitt arbete. Att ta på sig för mycket eller försöka utföra något man inte är kapabel till slutar aldrig bra, varken för dig eller företaget. Man ska därför inte vara rädd för att säga nej till uppgifter som man inte har tid till eller känner sig bekväm med att utföra. Det är också viktigt att kunna delegera uppgifter till andra som är bättre lämpade att utföra dem. Rådgör och ta hjälp av kollegorna. Alla har vi olika erfarenheter och styrkor. Kanske har de några tips eller praktiska lösningar som kan vara till hjälp för att utföra uppgiften.

av Lyxweekend redaktionen den 29 juni, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.