Så behåller du din partner

0

Hur skapar du ett förhållande där både du och din partner lever lyckliga i alla era dagar? Faktum är att det inte finns en standardmall att stöpa relationen i, utan man behöver ta hänsyn till att det handlar om två individer som har egna viljor och erfarenheter som man lever efter. Men det finns såklart några grundprinciper som du kan ta hänsyn till, som stärker förhållandet och ökar chanserna till livslång kärlek.

Behandla inte din partner som ett syskon

Det allra viktigaste är att visa den du älskar respekt och att acceptera de olikheter ni har. Vidare bör du ta den andres åsikter och känslor på allvar, aldrig förneka den andres känslor eller åsikter utan bekräfta det din partner säger. Håller du inte med så tala om det utan att säga att den andre har fel, glöm inte att det är din valde livspartner du talar med och inte ett syskon. Skippa anklagelserna och välj istället att berätta hur du själv upplever situationen och vilka känslor det skapar hos dig. Lyssna aktivt på vad den andre säger innan du själv pratar. Var närvarande i samtalet oavsett vad ni pratar om och fundera inte över vad som hänt tidigare under dagen, vad du ska göra i morgon eller vad du ska prata om härnäst. Träna dig på att säga förlåt om du gjort ett övertramp, sårat eller haft fel. Det är en trygghet och en styrka i ett förhållande att våga se både sina egna och den andres brister utan att döma.

Tid tillsammans

Se även till att ta er tid tillsammans. Hellre små stunder frekvent där ni ägnar er helt åt varandra än en lång stund mer sällan. Allra bäst mår förhållandet av att få båda delarna. Visa din uppskattning genom att tala om för din partner hur hen får dig att känna, ge komplimanger och överraska ibland med någon liten gåva eller liknande. Hitta även på aktiviteter på tu man hand, gärna av det slaget ni inte gör vanligtvis. Genom att uppleva och utvecklas tillsammans så stärks era band.Tid tillsammans

…och isär

Var ifrån varandra ibland, hitta på saker på egen hand. Det får er att längta och ni har ämnen att prata om när ni återförenas. Att få distans hjälper oss dessutom att få perspektiv på saker och ting. Det är nyttigt för oss alla då och då. Se även till att vara stödjande och förstående för din partners intressen, drömmar och mål. Ett förhållande handlar många gånger om kompromisser men det är lika viktigt att individerna i en relation får utrymme till personlig utveckling och frihet.

Sök närhet i vardagen

Sök din partners blick. Ögonkontakt stärker relationen och skapar trygghet. Attraktionen ökar, känslorna tar ny fart och du bekräftar den andra utan att behöva säga ett enda ord. Se till att röra varandra ofta. Beröringen har flera funktioner. Den bekräftar för den andre att dina känslor finns där, den skapar närhet och lust.
Och du – skippa mobilen och läsplattan vid matbordet, i TV-soffan och i sängen!

av Lyxweekend redaktionen den 28 april, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.