Så blir du lyckligare i vardagen

0

I dagens samhälle bombarderas vi ständigt av foton från våra medmänniskors perfekta resor, måltider och upplevelser via olika sociala medier. Det är lätt hänt att man tror att alla andra är jättelyckliga och att man själv är den enda som inte skuttar upp varje morgon och möter dagen med ett entusiastiskt leende. Så är det naturligtvis inte.

Det är en psykologisk effekt som kommer av att vi buntar ihop all input vi får från omvärlden till att gälla en enda person som då upplevs ha det perfekta livet. Det finns såklart inte någon som har det perfekta livet och det är helt naturligt att ha upp- och nedgångar i livet. Vår hjärna är programmerad att skydda oss mot potentiella faror. Den är helt enkelt pessimistisk och negativt inställd mot det mesta för att förhindra att vi hamnar i vanskliga situationer.

Vi vänjer oss vid lycka

Vår fantastiska anpassningsförmåga är ofta en tillgång men hindrar oss också från att behålla positiva känslor under längre perioder. Vi vänjer oss helt enkelt vid det och känner därmed inte samma välbehag. Naturligtvis går det också att påverka hur lycklig man är till vardags. Det är mest en fråga om inställning men handlar också om att vara beredd på att utföra en del arbete. Lycka i vardagen är inget som bara kommer till oss.

Med hjälp av några enkla knep kan man dock öva upp förmågan att uppskatta och njuta av varje dag – vardag eller inte!

Tips för att bli lyckligare

Välj en lyckligare vardagBörja med att försöka tänka positivt, att skriva ner det som man uppskattar och är tacksam för är ett enkelt sätt att hålla borta negativa tankemönster. Försök att leva i nuet så mycket som möjligt men se också till att ha ett långsiktigt mål att sträva mot. Försök att skratta mycket och var generös och hjälpsam, något som blir betydligt enklare om man ser till att omge sig med människor som man tycker om och respekterar. Motionera regelbundet – när du tränar påverkas ditt humör direkt tack vare endorfinerna som frigörs.

Det är också viktigt att komma ihåg att man kan inte kan påverka alla faktorer här i livet. Det är mycket runt omkring oss som vi inte har något som helst inflytande över och det måste vi lära oss att acceptera. Men det finns tre saker som är essentiella för ens välmående, som man faktiskt har förmågan att påverka: vad man jobbar med, var man bor och vem man lever med. Är du missnöjd med någon av dessa tre, sätt upp mål för hur du kan förändra din situation. Det kräver mer arbete men kommer i slutänden att leda till en lyckligare vardag.

av Lyxweekend redaktionen den 6 juli, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.