Så får du ett fungerande förhållande

0

Börjar det knaka i fogarna hos dig och din partner? Lugn, det finns massor av hjälp att få. Läs denna artikel så får du tips och råd om byggstenarna i en relation och hur man med några få enkla medel kan stärka sin relation och skapa ett bättre fungerande förhållande.

Kommunicera mera

Det finns faktiskt en hel del du kan göra för att bygga upp relationen mellan dig och din partner och därmed stärka ert förhållande. Det absolut viktigaste är förstås att ha en fungerande kommunikation. Studier har visat att de flesta av de problem som kan uppstå i en relation ofta beror på att det två parterna har missförstått varandra eller har olika uppfattningar och förväntningar inför olika saker i livet. Det är därför viktigt att vara tydlig, att känna sig själv så pass bra att man kan förmedla sin ståndpunkt, att man är villig att lyssna på sin partner och att man verkligen tar sig tid att prata med varandra. Man måste också respektera den andra parten och dess åsikter, ibland måste man till och med vara beredd att kompromissa om vissa saker även om man inte håller med.

Kvalitetstid tillsammans

En annan viktig sak är naturligtvis att spendera mycket tid tillsammans. Försök se till att ni Humor och glädje bygger bra relationerhittar på roliga och intressanta saker ihop som ni båda uppskattar och njuter av. Att hitta någon form av gemensam aktivitet som ni gillar kan tillföra mycket glädje och positiva influenser till förhållandet. Naturligtvis behöver man inte göra allting tillsammans. Lika viktigt som det är att ni spenderar tid ihop är det att få tillräckligt mycket egentid som var och en kan ägna åt precis vad man vill. Då hinner man dessutom börja längta efter varandra.

Humor och fysisk kontakt

Det är också viktigt att inte ta sig själv på för stort allvar, se till att det finns humor i förhållandet så att ni kan skratta tillsammans. Detta bygger upp den känslomässiga kontakten och svetsar er samman ännu mer. Fysisk kontakt och värme är också ytterst viktigt för att ett förhållande skall fungera. Intimitet och fysisk beröring leder ofta till en djupare och starkare relation.

Kärlek från redaktionenSlutligen: glöm inte bort att berätta för din partner hur mycket du tycker om och uppskattar honom eller henne. Det är något som ofta tas för givet och glöms bort. Att bekräfta, och själv få bekräftelse, stärker både individerna och förhållandet dem emellan.

av Lyxweekend redaktionen den 24 juni, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.