Singel? Då är du lyckligare än de flesta!

0

Att vara singel behöver inte vara synonymt med att vara ensam eller sakna kärlek. Snarare tvärtom i dagens samhälle! En person som lever singel har i regel mer tid för vänskaps- och familjerelationer där kärleken och omtanken får regera, om än på ett annat sätt än vad den gör i en parrelation. Och man har definitivt mer tid till sig själv och sina egna behov.

Vi människor är sociala varelser och därför är det inte så konstigt att många strävar efter tvåsamheten, att vi har den som norm. Men vi har samtidigt en förmåga att underskatta värdet av ett singelliv, vilket tycks basera sig på gamla uppfattningar om att ensamhet inte kan vara självvalt.

Resultat från färska studier visar att dagens singlar ofta är mycket nöjda med sin situation. En förklaring kan vara den allt mer Kvinna  glad i solenökande jämställdheten och att kvinnors styrka och positioner i samhället sakta men säkert uppvärderas. Äldre forskning visade nämligen att framförallt singelkvinnor i medelåldern och uppåt ansåg att situationen som singel var negativ, men resultaten har alltså vänt. I dag är var och en sin egen lyckas smed och din livskvalitet mäts inte längre i försörjningsstöd eller hemservice. Individen är mer oberoende idag än vad man var tidigare och man har möjlighet att sätta sina egna behov i första rummet. Idag är det dessutom mer accepterar med tillfälliga kärleksrelationer där du kan få utlopp för ditt spännings- och närhetsbehov om så bara för stunden.

Fortfarande inte övertygad? Här kommer några argument för att du som singel faktiskt är lyckligare än de flesta:

• Du får gott om utrymme att utvecklas och hitta dig själv, utan att riskera att stöpas efter en partners form av värderingar.
• Du slipper ta hänsyn till någon annan och kan laga vilken mat du vill, lyssna på vilken musik du vill och sjunga fåniga 80-talshits så högt du kan ihop med skurmoppen under ditt städmaraton – utan att någon stör sig. Du kan till och med låta bli att städa – ingen annan bryr sig!
• Du kan gå ut på krogen och stanna så länge du vill, gå på efterfest eller sova var du vill utan att behöva förklara dig för någon dagen efter.
• Du följer dina drömmar och kan göra impulsbeslut angående resor, husdjur, shopping eller utbildningar utan att någon ifrågasätter eller ställer krav på att få vara delaktiga i ditt beslut.
• Du kan flirta, dejta och skapa spännande korta, eller bestående, relationer obegränsat.
• Det finns en uppsjö av singelanpassade arrangemang, exempelvis singelkryssningar, som du kan ta del av om du känner för det, när du känner för det.
• Är du kvinna och singel är det bara att gratulera, kvinnor är nämligen de stora vinnarna bland lyckliga singlar visar de flesta studierna!

av Lyxweekend redaktionen den 18 maj, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.