Själslig lyx

0

När det gäller lyx i form av sådant som goda delikatesser och viner, weekend på spa i toppklass och aftonklänningar vet vi ofta exakt vad vi vill ha.

Vi känner oss själva och vi vet vart kosan ska styras om det är lyxig weekend i görningen, vi vet vilka affärer vi ska besöka för att införskaffa den perfekta klänningen och favoritdelikatesserna. Men vet vi vilket balsam vi behöver när det är fokus på själen? Är det lika enkelt som att välja balsam för håret? Har vi ordning på hur vi ska ge balsam för vårt själsliga liv?

”Balsam för själen” är ju ett uttryck som vi ofta använder. Om man börjar lyssna efter ordentligt hur detta uttryck används märker man snabbt att det används relativt allmänt och att det kan betyda i princip vad som helst. Är det verkligen alltid just själen som man ger balsam när man använder detta uttryck, eller handlar det mer om ett allmänt välbefinnande som kan grundas på lite vad som helst?

Vad innebär ett själsligt fokus?

Att tala om en själslig frid eller som ovan ”balsam för själen” betyder att man upplever att man är tillfreds just själsligt. Att vara tillfreds själsligt kan naturligtvis betyda många olika saker för en och samma individ, och det skiftar även mycket i betydelse mellan olika individer.

Att slå bort alla måsten är oerhört svårt på egen hand.

För att uppleva själslig frid ska man lära sig att leva i nuet. Ett fokus på själen innebär inte att jobba extra för att ha råd med den där dyra klänningen, även om det förmodligen kommer att göra dig glad Terapi, Mindfuless eller yoga kan hjälpaefter att den kommit över tröskeln. Ett exempel som detta är bra för att påvisa att det inte blir ett fokus på din själ när du jobbar extra och således stressar i nuet för att få klänningen i framtiden. Det fokus som läggs på klänningen utvecklar i ett fall som detta ofta istället en stress då du jobbar mer än vad du borde, och detta kan till och med innebära att den där klänningen som du så gärna ville ha bara hänger där i garderoben och samlar damm på grund av att du förknippar den med den stress du gick igenom för att kunna köpa den.

Att lära sig koppla av och koppla bort

Att leva i nuet är väldigt mycket lättare sagt än gjort, det vet alla som prövat. Att slå bort alla måsten är oerhört svårt på egen hand. Det finns dock många olika slags verktyg och hjälp att få nuförtiden. Mindfulness, terapi, massage och olika sorters yoga är bara några exempel.

Det är svårt för de flesta av oss att koppla av totalt då vi har så mycket som ligger i framtiden som bekymrar oss och som vi därför inte kan koppla bort.
Du vet ju vilket hårbalsam som fungerar bäst för just ditt hår, nu är det dags att ta reda på vad för slags balsam som lämpar sig bäst för just din själ!

av Lyxweekend redaktionen den 4 december, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.