Att bränna kalorier betyder inte att du behöver avstå god mat och dryck! Tvärtom kan rätt mat hjälpa kroppen att bränna mer kalorier och samtidigt ge energi. Det handlar om att välja rätt näringskällor!
Det finns många läckerheter som både är goda och ökar kaloriförbränningen rejält. Vill du lägga om kosten helt och jobba för stora förändringar är dessa ingredienser bra att inkludera men de ökar din förbränning även om du i övrigt äter som vanligt.
1. Ingefära
Det finns oändliga fördelar med ingefära och för många är det en universalmedicin som botar såväl migrän som magproblem. Enligt nya studier ökar kroppens förbränning om man inkluderar ingefära i sin kost.
2. Senap
Enligt en studie från Oxford Polytechnic Institute Ökar senap kroppens fettförbränning. Så lite som en tesked kan höja förbränningen av fett med 25 %. Använd kraftig senap för bäst effekt.
3. Grapefrukt
Äter du grapefrukt snabbas ämnesomsättningen upp och du bränner fler kalorier. Dessutom kan frukten ge bra mättnadskänsla och stabilisera blodsockret vilket innebär en uppsjö hälsoeffekter. Se till att ha med fruktköttet om du pressar grapefruktjuice så du får i dig viktiga fibrer! Grapefrukten är också en perfekt ingrediens i en fräsch sallad.
4. Chili
Det finns många starkare kryddor som hjälper kroppen att bränna kalorier. Bland dessa är chili en av de mest omtalade. De starka ämnen som finns i chili höjer kroppstemperaturen vilket har direkt effekt på kaloriförbränningen. Om du använder chilisås är det bra att titta på innehållet. Ofta förekommer det en hel del socker i fabrikssåser.
5. Kaffe
En diet som utesluter kaffe skulle vara omöjlig för de flesta. Som tur är har kaffe direkt positiv effekt vad gäller förbränning! När vi tar upp koffein ökar hjärtrytmen, blodet drar till sig mer syre och förbränningen ökar. – Du bränner kalorier! Det är viktigt att inte använda socker eller grädde i koppen i och med att detta förstör effekten.
6. Hallon
Bär har otroligt lite kalorier men en hel del vitaminer och nyttiga ämnen. Hallonketon är vad som ger bäret smak och på senare år har allt fler studier gjorts på hallonketoner. Ämnet ökar fettcellernas fettfrisättning och höjer förbränningen. Att nyplockade hallon dessutom smakar otroligt gott både i sallader och isvatten är en bonus värd namnet!