Tre vanor som gör gott för din hälsa – och varför

0

Vi vill alla må bra och gör olika saker för att uppnå det. Att må bra betyder att må bra fysiskt och psykiskt. Dessa två delar hänger ihop och speglar även varandra.

Du kan vara i fysisk toppform men ändå må dåligt mentalt och tvärtom. Hitta en kombination som får dig att hålla balansen i livet. Med bra kost, bra vanor och sätt att hantera din egen energi kan du ha en daglig balans med bästa förutsättningarna för din hälsa.

Utöva yoga

Flera studier har visat yogans positiva effekter på vår hälsa, både mentalt och fysiskt. Om man gör yogaövningarna rätt så spänns varje muskel i kroppen och efter ett pass märker du redan en skillnad inombords och i musklerna. Men yoga är mer än ett träningssätt. I yoga lär du dig andas, meditera och hitta lugnet. Ett yogapass är som att gå på spa, men bättre på ett fysiskt och spirituellt plan. Du kan dessutom få användning av andningsövningarna och avslappningen i vardagen, något som stärker din mentala kontroll och energi.

Äta raw food

Raw food innebär en diet på fräsch råkost. Man ska inte koka maten för länge och man använder sig heller inte av oljor. Grönsaker ska inte värmas upp över 45 grader, då viktig näring går förlorad vid högre temperatur. Eftersom raw food är så näringsrik har dieten massor av positiva effekter: Klarare hy, friskare hår, mer energi och viktminskning är bara några exempel på fördelarna med denna kost. Raw food gör dig både sund inuti i kroppen och ger en lyster i hud och hår utåt.

Inkludera chiafrön i maten

Idag ser vi chiafrön i massor av olika recept. Varför? Jo, eftersom dessa små frön innehåller näringsämnen som fungerar som magi för vår kropp. Chiafrön förbättrar inte bara den hormonella balansen i våra kroppar, utan stärker även skelettet och muskler. Dessutom har fröna en antiinflammatorisk verkning. Om det inte vore nog så innehåller fröna mycket Omega-3. Fettoljan som bland annat minskar risken för blodpropp.

Spara på orken

Jobb, familj, sport, hushållsarbete och vänner. Ett stressigt liv som är fullt planerat är inte hälsosamt och i längden orkar man inte med allt. Hur förebygger man att gå in i väggen? Spara på din ork och kom ihåg att planera in minst några timmar i veckan bara för dig själv. Ingen tvätt, inga barn, inget jobb. Hjärnan ska få komma ner i varv då och då för att kunna spinna på snabbt under stressiga dagar. Lär dig mer om hur du ska kunna spara på din ork för att hålla dig frisk och kry.

av Lyxweekend redaktionen den 10 augusti, 2017

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.