10 hemliga paradis du inte visste fanns

1

Paradiset. Många av oss tänker på evighetslånga stränder, vajande palmer dignande av kokosnötter, turkost vatten och inte en människa i sikte. Här är tio paradisöar du inte visste fanns.

1. Fakaura, Franska Polynesien.

Pippis Långstrumps pappa var inte dum som spenderade sina dagar i Söderhavet. Här finns Tahitis och Bora Boras mindre kända granne Fakaura. Hit går inga direktflyg vilket gör att du garanterat slipper trängseln och chartrande barnfamiljer.

2. Terre-de-Haut, Guadeloupe.

Guadeloupe i Karibien består av flera öar, Terre-de-Haut är med sina 2000 invånare antagligen den mest avslappnade. Här kan du bo i bungalows och ta dig runt med en hyrd moped för att utforska ön. En ultimat plats för sol, bad och paradisliv med andra ord.

Hawaii3. Molokai, Hawaii.

Ön som kallas ”den vänliga ön” ligger knappt femton kilometer från det mer välkända Maui. På Molokai saknas sterila lyxhotell och konstgjord glamour, här finns istället långa stränder, regnskog och magnifika berg att njuta av.

4. Aitutaki, Cooköarna.

Aitutaki ligger 300 mil från Nya Zeeland, mitt i Stilla Havet. Här är tempot avslappnat; vila under en palm, simma i lagunen, testa djuphavsfiske eller kajakpaddling. Man kan även ta en båt ut till en obebodd ö och ha den alldeles för sig själv.

5. Ko Kham, Thailand.

I Thailand hittas några av världens vackraste stränder och de blåaste haven. Ko Kham är en privat ö som bara är 300 x 200 meter stor. Numera finns hotell på ön, men vill man åka på en dagsutflykt från exempelvis Ko Chang går det lika bra.

6. Paradise Island, Bahamas.

På en lista om paradisöar har Paradise Island en given plats. Den hette tidigare Hog Island, men gör onekligen skäl för sitt nya namn. Den ligger ett stenkast från det mer kända Nassau dit det finns broförbindelser. Termometern visar aldrig under 17 grader celcius (en kall januaridag) och här finns gott om aktiviteter så som vattenparker, akvarium, casinon och självklart långa stränder.

7. Poros, Grekland.

Vill man hålla sig i Europa kan man göra som grekerna själva och besöka den vackra vulkanön Paradis att besökaPoros. Citronskogen med sina 30 000 citron- och apelsinträd är väl värd ett besök och tröttnar man på lugnet och stränderna kan man ta sig till Aten med båt.

8. Comino, Malta.

Mitt i medelhavet finns den lilla ön Comino som till stor del är obebodd. Den är helt bilfri och där finns endast ett hotell. Den är ett sant paradis för snorklare, dykare och vindsurfare. Blue Lagoon är med sitt turkosa vatten och vita strand en riktig pärla.

9. Marettimo, Italien.

Den näst största av de Egadiska öarna utanför Siciliens västkust ligger en timme med båt från Trapani, har ett par hundra invånare och en fantastisk hamn. Stränderna är måhända inte milslånga och öde, men det är obeskrivligt vackert och den italienska befolkningen är varm och välkomnande.

10. Finnhamn, Sverige.

Nej, Stockholm är inte ett solparadis året om, men med sina 30 000 öar utströdda i skärgården kvalar det ändå in på listan. På Finnhamn finns vandrarhem året om och alltid saker att göra, så den som inte har möjlighet att åka till Bahamas kan ändå njuta av den storslagna naturen på närmre håll.

av Lyxweekend redaktionen den 12 mars, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

1 kommentar

  1. Åh vilka underbara resmål i listan, verkligen märkligt att jag besökt Molokai men inte upptäckt Finnhamn. Får nog bli ett besök till sommaren. För de som redan varit på Finnhamn kan jag varmt rekommendera Molokai, en fantastisk upplevelse och ett minne för livet. Så otroligt vacker.