Lyxa till det på slott

0

Vi som bor i Europa har ett utmärkt utgångsläge vad gäller att besöka och till och med få chansen att pröva på hur det känns att bo på slott.

Det är bara att hoppa in i bilen eller att ta tåget! Åker man till exempel till Tyskland kan man slå till på en riktig slotts semester, då man kan välja att bo på ett av alla landets vackra slott medan man under dagarna åker runt och tittar på alla de närliggande då slotten är så många.

Att välja

Det finns oerhört många slott att välja mellan i Europa, och det enda bekymret vid valet av vilket slott man ska bo på kommer för de allra flesta att handla om vilket av dem som är absolut vackrast då de alla är fantastiska!

För att lyxa till det ordentligt kan man välja ett slott som ligger vackert så att man har behagliga ägor att ströva omkring på under vistelsen, vilket för många är lika viktigt som själva slottet i sig. De flesta slott är vackert belägna, medan vissa har mist sin forna glans vad gäller omgivningarna, men även den sortens slott kan vara attraktiva för många då storslagenheten vad gäller dess arkitektur är så hänförande att mindre tilltalande omgivningar helt mister som betydelse. Välj utifrån vad som lämpar sig bäst utifrån vad du tycker att en slottsvistelse ska innehålla.

Fest på slottet!

Lyx på slottEn mycket trevlig idé är att ställa till med fest på ett slott man hyr. Man kan en helt vanlig helg ställa till med den sortens fest som sker utan någon särskild anledning. Dessa fester brukar ju ofta gå till historien som de absolut roligaste då de kommer utan de krav som ofta följer när det handlar om exempelvis bröllop eller nyårsfirande.

Maskeradbalen är en alldeles förträfflig opera, men man måste inte vara en fantast av opera för att uppskatta maskerad, och vad kan vara bättre än att bjuda in vänner, familj och bekanta till en riktig gammal klassisk maskerad på ett slott? Ställer man till med maskeradbal på ett slott kan man också avkräva gästerna en viss ansträngning vad gäller kostymer. Man kan därför få gäster i lite mer vackra utstyrslar än de mindre vackra dräkter som är vanliga vid en vanlig maskerad. När gästerna börjar rulla in kan man därför, tack och lov, slippa Catwoman, zombies, gorillor och sjuksköterskor i lack.

av Lyxweekend redaktionen den 26 november, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.