Gömda skatter som väntar på att upptäckas av dig

0

För alla som är intresserade av kultur, historia och arkitektur är Europa likt en skatt.

Det är nära och ofta väldigt billigt för oss svenskar att ta oss runt bland alla skatter som ligger runt om oss. Förutom de klassiska resmålen så som exempelvis Rom, Florens, Prag och Krakow som fyller oss av lycksalig häpnad gör man även rätt i att testa de mindre vanliga resmålen. Ta en weekend till Bukarest eller Budapest och ta dig därifrån till det magiska Transsylvanien för att höra historiens Vlad viska i ditt öra. Åk till London med annat fokus än fest och shopping och du kommer att upptäcka staden där det istället är Shakespeare som viskar vackra ord.

Gömda skatter mitt framför dig

Om man vill ut på skattjakt är det smart att resa under lågsäsong. Då ter sig plötsligt platser som Rom som någonting helt annat än om man hamnar där under högsäsong. Här radar magnifika kyrkor upp sig framför dig när du flanerar sippandes på en perfekt espresso. Upptäck nya paradisVissa ser man knappast från gatan, men när man stiger in trillar bildligt talat guld, marmor och takmålningar över dig i rasande takt. Detsamma gäller platser som Krakow där man på en bakgata plötsligt springer in i Johannes Paulus gamla lägenhet dit man är välkommen att ta sig en titt. Och det vill man ju såklart!

Var öppen och lämna reseguiderna hemma så ska du se att skatterna kommer till dig likt myggor på sommaren! Var vaksam så kommer du att upptäcka att du finner vackra byggnader där du aldrig förväntat dig att finna dem. Det finns slott och kyrkor undangömda bland både berg och boningshus. Det finns mycket som är alldeles fantastiskt som inte finns med i de vanliga reseguiderna, så se även till att ta med dig ett bra lexikon om du inte vill använda google translate, så kan du fråga dem som bor i staden efter tips.

Var öppen och lämna reseguiderna hemma så ska du se att skatterna kommer till dig likt myggor på sommaren!

Bila

Att bila genom exempelvis Tyskland är en ytterst behaglig känsla om man är svag för arkitektur då man passerar skönhet i form av byggnader hela tiden. Det tar aldrig slut, och i vissa fall blir man nästan blind för all skönhet och prakt. Det är som att ögat har en gräns för skönhet, och att det tillslut inte orkar ta in mer. Det är ett gott omdöme dock! Så mycket skönhet så att man inte orkar med det känns som någonting som bör upplevas!

av Lyxweekend redaktionen den 29 oktober, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.