Hotellguiden Saint-Tropez – de tre bästa hotellen

0

Franska Rivieran är och förblir ett ikoniskt resmål som får representera den kontinentala lyx som medelhavsländerna kan erbjuda. Saint Tropez, Brigitte Bardotursprungligen en fiskeby och militärt fäste, blev en internationell jet set-metropol på femtiotalet då den berömda franska skådespelerskan Brigitte Bardot kamperade här. Staden blev senare känd för att attrahera vackra människor från hela världen samt toplessolbad, vilket fortfarande är legio på den kända badstranden Pampelonne.

Pampelonne, plage de la Moutte, Canebiers och plage des Salins är alla fantastiska sandstränder, vilket faktiskt inte är det vanligaste på Rivieran som också har många stenstränder.

Saint Tropez må ha varit ett vattenhål för såväl internationella celebriteter som gräddan av Europas societet i många år nu, men dess popularitet tycks aldrig matta av utan tvärtom öka i styrka.

Framförallt är Saint Tropez ett klassiskt och lättillgängligt resmål för dig som vill njuta av all den flärd som den franska kusten har att erbjuda sommartid, och staden har gott om lyxiga hotell för dig som vill tänkt att stanna ett tag. För att göra det enkelt för dig har Lyxweekend listat de allra bästa femstjärniga hotellen just nu.

Hotell Byblos

Hotell Byblos är en sann klassiker, nästan lika känt som staden. Men så invigdes det också av ingen mindre än Brigitte Bardot och Gunter Sachs 1967 och

Hotel Byblos

© Hotel Byblos

har sedan dess varit ansett som ett av världens bästa hotell. Byblos ligger fem minuter från centrum i Saint Tropez och erbjuder smakfullt dekorerade rum och sviter i turkost och azurblått med krispigt vitt och guldgult. Personalen är oerhört vänlig och hjälpsam och utgör verkligen det där lilla extra som får dig att vilja komma tillbaka gång på gång.

Hotellet ligger mycket centralt nära shoppingdistriktet och Place des Lices där en typisk provencalsk marknad äger rum två gånger i veckan. Själva hotellet är byggt som en liten medelhavsstad med många charmiga bakgårdar och lummiga små oaser. Man har givetvis en egen restaurang, Rivea av Alain Ducasse, samt egen nattklubb, den välkända Caves du Roy. Vill du utforska det marina livet går det bra att hyra hotellets yacht över dagen.

Hotel de Paris Saint Tropez

Hotel de Paris - Saint-Tropez

© Hotel de Paris – Saint-Tropez

Återfinns också central i Saint Tropez, endast två minuters promenad från hamnen. Hotellet har färgrikt dekorerade rum och sviter i 60-70-talsstil och påminner onekligen om jetsetteråren. Varför inte boka Dolce Vita-sviten i takvåningen om du vill fira något extra? Hotellets frukost serveras varje morgon högst upp i byggnaden med utsikt över hela staden. På hotellet finns en restaurang med sydfranskt kök och ingredienser från Medelhavet som sin specialitet. Man har också en takterrass där man serverar japanska rätter och där det också finns en härlig bar.

Pampelonne Beach och vingårdarna i Cote de Provance ligger endast fem kilometer bort, och hotellet har också ett lyxigt spa med både bastu och orientaliskt hamam.

Chateau de la Messardière

Château de la Messardière är ett 1800-talsslott på kullarna bakom Saint Tropez. Utsikten över Saint Tropez-bukten, vinodlingarna och de vackra stränderna är hänförande. Här finns ett enormt spa, fitness-center med pool, ångbad och en rad andra faciliteter. Alla rum har antingen balkong eller en egen liten trädgård

Château de la Messardière

© Château de la Messardière

och är dekorerade i sann provencalsk stil. Även hotellets två restauranger erbjuder provencalska specialiteter direkt från hjärtat.

Hotellet erbjuder fri shuttleservice till den privata badstranden Tropézina. Man har även en cykeluthyrning för den som vill ta sig runt i det vackra landskapet på egen hand.

För de sällskap som kommer med bil finns en privat parkering tillgänglig. Saint Tropez stadskärna ligger cirka fem kilometer bort, och hotellet utgör på så sätt en avslappnande oas för dig som vill semestra lite mer avskilt.
Saint Tropez kan har ett brett utbud av femstjärniga hotell med helt olika karaktärer. Tänk igenom vad du vill prioritera inför din vistelse; stadskärna och nattliv, utsikt över vingårdar och lugn uppe bland kullarna bakom bukten, eller kanske första parkett direkt vid strandpromenad och hamn? För dig som vill njuta av folklivet är juli och augusti de allra bästa månaderna, medan de sällskap som önskar lite mer lugn och ro bör åka i början eller slutet av sommaren, i månadsskiftet maj-juni eller september.

av Lyxweekend redaktionen den 9 april, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.