De 8 mest exotiska platserna att besöka

0

Olika personer väljer att semestra på olika sätt. Vissa väljer det trygga, bekväma och invanda för att slippa otrevliga överraskningar och vara säker på vad man får. Andra väljer att tänka lite utanför boxen och söker annorlunda resmål där bekvämlighet och lyx emellanåt får stryka på foten till förmån för unika upplevelser.

Tillhör du den äventyrliga skaran bör du kolla in den här listan med 8 av världens mest exotiska platser.

1. Sjön Retba i Senegal
Lake Retba, eller Lac Rose som den också kallas, betyder den rosa sjön. Och det är precis vad det är, en sjö med rosa vatten. Fenomenet orsakas av en alg som avger ett rött pigment. Det ser kanske inte så hälsosamt ut men det går alldeles utmärkt att bada här. Sjön har dessutom en ovanligt hög salthalt som gör att man lätt flyter.

2. Regnbågsbergen i Guangdong, Kina
Dessa övernaturligt vackra berg finner man i Kinas nationella geopark i närheten av Danxia. De otroliga färgerna uppstår i och med att bergen består av olika lager av sandsten och mineraler.

3. Kärlekstunneln i Klevan, UkrainaKärlekstunneln Klevan i Ukraina
Runt järnvägen som leder till en träfabrik har träden bildat en fantastisk grönskande tunnel. Myten säger att
om ett kärlekspar besöker tunneln och önskar något så går önskan i uppfyllelse. Oavsett sanningshalten i detta påstående så vilar det onekligen en magi över platsen.

4. Blåshål i Arizona
Området som ligger ovanpå en urgammal indianruin omgärdas av många sägner och mycket mystik. Förklaringen till det övernaturliga är nog snarare geologisk, då det i området finns ett antal blåshål som orsakar de mystiska fenomenen.

5. Iguazufallen i Brasilien och Argentina
Dessa mindre välkända vattenfall är belägna mellan Brasilien och Argentina. Området är otroligt naturskönt och består av uppemot 260 olika fall när vattennivån är som högst.

6. Sea of Stars, Maldiverna
Maldiverna är ett paradis av flera anledningar. En av dem är detta fantastiska naturfenomen som orsakas av lysande plankton som kvällstid förvandlar havet till en avbild av en glittrande stjärnhimmel.

7. Antelope Canyon, Arizona
Denna vackra canyon med spiralformade stenformationer är mindre känd än Grand Canyon men inte på något sett underlägsen gällande skönhet. Det rödfärgade landskapet imponerar även på den mest kräsna.

8. Marmorkatedralen i Lago General Carrera
Dessa fantastiska grottor av marmor har skapats under otaliga århundraden. I anslutning ligger områdets djupaste sjö. Vattnet i sjön har en ovanlig turkosblå färg som speglar sig i den vackra marmorn och skapar en otrolig grottupplevelse.

av Lyxweekend redaktionen den 22 juni, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.