5 Spahotell i närheten av Stockholm

0

Planera in en lyxig spa-helg i höstmörkret! Oavsett om du suktar efter avkoppling i eller utanför Sveriges gränser så tar du dig enkelt och bekvämt till din destination via Stockholm och flygplatsen. Här är fem spapärlor som garanterar dig lyx och ro till kropp och själ.

Yasuragi Hasseludden Spa

Ett av landets bästa spahotell ligger bara 20 minuter från Stockholm, närmare bestämt på Hasseludden. Yasuragi erbjuder sina gäster ett stort och varierat utbud av behandlingar för en härligt avkopplande stund. Yasuragi Hasseludden Spa har tagit sin inspiration från japansk spa-kultur och slagit ihop det med klassisk, svensk lyx. Resultatet är en fridfull oas av hög internationell klass som ger dig allt du begär av ett spahotell. Här hittar du fina sviter, goda middagar, och – naturligtvis – allt inom kroppsvård och avslappning.
Du kan exempelvis avnjuta en timmes japansk massage – shiatsu – eller testa andra varianter som bambu- eller arommassage. Givetvis finns det möjlighet att få manikyr och ansiktsbehandlingar. Efter din härliga dag kan du varva ned i någon av restaurangerna innan du drar dig tillbaka ditt vackert inredda hotellrum.

Nova Park

Om du vill vara kvar i Stockholms närområde är Nova Park ett bra alternativ. Med en sjöformad pool som utgångspunkt utmärker sig Nova Park genom att erbjuda alltifrån mosaikbastu till isbar. Precis som alla spahotell av omtalat hög kvalitet levererar Nova Park det bästa inom behandlingar, restaurangutbud och hotellservice. Efter att ha skämt bort kroppen på spaavdelningen kan du runda av dagen i isbaren, där temperaturen ligger konstant på sju grader. Den härliga kontrasten mellan värme och kyla är en upplevelse som få spahotell kan matcha.
Tack vare det praktiska läget kan du också åka till Nova Park bara över dagen. Hotellet finns i Knivsta, några mil norr om Stockholm, dit du enkelt tar dig med såväl taxi som egen bil.

Loka Brunn

Namnet Loka Brunn förpliktigar. Med en trehundraårig tradition i ryggen fortsätter Loka Brunn att bedriva exklusiv spaverksamhet av högsta klass i Bergslagens förtrollande natur, generation efter generation.
Utsidan har förändrats sedan kungligheterna kom hit på 1700-talet för att vila upp sig, men kärnan i affärsidén är densamma: att kunna erbjuda gästerna bästa möjliga förutsättningar för total avslappning och ro. För att nå dit erbjuder Loka Brunn ett brett utbud av behandlingar. Ett av Loka Brunns egna koncept är en exklusiv ansiktsbehandling med diamantslip. Detta är bara en av många anledningar för dig att åka upp till vackra Bergslagen över en helg.

Copperhill Mountain Lodge

En bit längre norrut, i Åre, finner du det prisbelönta designhotellet Copperhill Mountain Lodge. Det unikt vackra läget uppe på toppen av Förberget ger spektakulära vyer åt alla fyra väderstreck och erbjuder skidåkning och vandring direkt utanför dörren. Det är kombinationen av en spa- och hotellupplevelse utöver det vanliga som är själva Copperhill Mountain Lodge. Här erbjuds du som gäst ypperliga möjligheter att njuta av god mat, fräscha ansikts- och kroppsbehandlingar och avslappnande bad. Hotellet har utsetts till Sveriges bästa spa och får ideligen höga snittbetyg av gästerna.

Hotel Jürmala Spa

Om du vill göra din spa-resa till ett utlandsäventyr behöver du inte titta långt. I Baltikum har spatraditionen en lång och anrik historia som lever vidare i dagens toppmoderna anläggningar. Ett exempel är Hotel Jürmala Spa, beläget strax utanför huvudstaden Riga. Hotellet erbjuder allt som ett välutrustat spa bör innehålla: härliga kvalitetsbehandlingar för hud, hår och kropp, det bästa inom mat och dryck, fina sviter… Det går flera avgångar varje dag från Arlanda till Riga, vilket gör Lettland till det perfekta weekendresmålet för din spa-resa.

av Lyxweekend redaktionen den 30 oktober, 2014

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.