Ät brunch med klass i New York

0

 Det finns många måsten för en turist i en stad som New York, men ingen resa är komplett utan en rejäl brunch på någon av stadens berömda restauranger och diners. Oavsett om du gillar brittisk ”black pudding” eller amerikanska pannkakor har New York rätt ställe för dig.

Clinton Street Baking Company
På Lower East Side ligger det här populära brunchstället som drivs av det karismatiska paret Neil Kleinberg och DeDe Lahman. Baking Company har kallats ”New Yorks bästa frukostställe”, och här kan du sitta kvar i timmar och avnjuta en klassisk amerikansk brunch. Risken finns att andra har samma planer som du, men om du är beredd att komma i tid och köa en stund lär du inte bli missnöjd.

American cookies
Penelope
Penelope har tagit sin inspiration från de lyxiga miljöerna i New England, vilket ger en unik atmosfär mitt i New York City. Brunchmenyn är lång och du kan välja allt mellan alla olika tänkbara sorters våfflor och pannkakor till Eggs Benedict och andra klassiska brunchrätter. Omeletten har ett rykte om sig att vara särskilt god. Under helgerna kan det vara svårt att få bord, men det är betydligt lättare under vardagar. Penelope ligger på klassiska Lexington Avenue i Midtown.

Tom’s Diner
Självklart måste en New York-resa innehålla ett besök på den klassiska Tom’s Diner. För vissa är den mest känd för att vara platsen som låten med samma namn handlar om, för andra är den skådeplatsen för ett antal säsonger av den omåttligt populära tv-serien Seinfeld. Oavsett vilka referensramar du har kommer du att uppskatta brunchen på Tom’s Diner. Du hittar den på Broadway mitt på Manhattan.

Jones Wood Foundry
Om du är mer lagd åt det brittiska hållet på morgonen är Jones Wood Foundry på Upper East Side din räddare i nöden. Här hittar du alla brunchdelikatesser som det brittiska köket har att erbjuda, kombinerat med en klassisk amerikansk tillagning. Om du har tur kan du få syn på brittiska superstjärnor som Rod Stewart eller Keith Richards.

Bagatelle
Bagatelle är ett lite mer exklusivt ställe som har genomgått en förändring under den franske kocken Sébastien Chamaret. Det ligger i hjärtat av Meatpacking-distriktet och står ut med sina lite mer exklusiva maträtter som foie gras och tryffelgnocchi. Om du vill lyxa till brunchen är det här stället för dig.

Cookshop
På tionde avenyn på Manhattan hittar du ett av New Yorks hetaste brunchställen just nu. Här får du maten tillagad direkt i gedigna järngrytor som ser till att müslin rostas och äggen steks precis så som du vill ha dem. Att Cookshop är populärt märks på både priserna och köerna, men det är väl värt väntan.

Jane
Jane är en klassisk brunchrestaurang som har riktat in sig på traditionella amerikanska frukosträtter. Det gör att du kan beställa in en hederlig country breakfast som kommer i en väl tilltagen portionsstorlek. Se till att du får smaka på tranbärsbröden till förrätt. Jane hittar du i Greenwich Village.

Pastis
I Meatpacking-distriktet hittar du den här franska bistron, som drar till sig det hippa, brunchsugna klientelet. Utbudet är till största del klassiskt franskt, men här finns förstås amerikansk frukost och en hel del annat. Om du känner dig på det humöret kan du ta del av deras välsorterade vinutbud. Pastis är för tillfället stängt p.g.a. renovering tyvärr.

Poco Bar
Om du vill uppleva den vibrerande atmosfären som New York är berömd för ska du be dig till Poco Bar i East Village. Slå dig ner på uteserveringen och gå igenom den fantastiska menyn. Är du sugen på kräftor? Inga problem. Är du på humör för en tryffelomelett går det också utmärkt att beställa. En brunch på Poco Bar kan innehålla vad som helst, och chanserna är stora att den är riktigt, riktigt bra.

av Lyxweekend redaktionen den 30 oktober, 2014

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.