Bli av med stressen på ett av världens fem lyxigaste yoga-retreats

0

Det finns en anledning till att yoga har utövats under flera tusen år och än i dag fortsätter att utvecklas under nya former. Ökad spänst, bättre hållning, en friskare, klarare hy genom bättre blodcirkulation och ett mer resistent immunförsvar är bara några av fördelarna som du och din kropp kan åtnjuta genom regelbunden yogaträning. Du får hjälp att ta fram ditt vackraste jag, helt enkelt.

Varför inte kombinera din yogaträning med en lyxig resa till en naturskön destination för ett par dagars avkoppling?

En enda vecka på en exklusiv yogaretreat räcker för att du ska få den skönhetsboost och energi som du behöver för att ta dig an nya utmaningar på jobbet och i vardagen. Nedan har vi listat våra lyxfavoriter inom yoga-retreat världen över. Upptäck nya resmål och låt dig inspireras.

Shanti-som Wellbeing Retreat, Spanien

I nationalparken Sierra de las Nieves, Spanien, ligger Shanti-som Wellbeing Retreat. Trots att denna retreat bara funnits i några år har det redan hunnit etablera sig som en favoritdestination för många yogis med exklusiv smak. Det är lätt att ta sig hit med taxi då den närmaste flygplatsen är vältrafikerade Malaga.

shanti-som wellbeing retreat

© Shanti-som

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller är en avancerad yogautövare, här välkomnas alla nivåer. Rent estetiskt har man här satsat på ett lyxigt asiatiskt tema med både i arkitektur och inredning. Måltiderna har komponerats genom ett nära samarbete mellan kockar och dietister vilket garanterar dig en både hälsosam och välsmakande meny. Under din vistelse får du inte heller missa att gå på en vandring i den vackra nationalparken.

Yogaretreat på Österlen

Om du föredrar att stanna inom Sveriges gränser så arrangerar YogaretreatÖsterlen flera retreats året runt. I en inspirerande miljö av hav och skog på vackra Rosenlunds Gård i Ravlunda som byggdes 2005 erbjuds du anpassade yogaklasser och guidad meditation. Med varsamt nyrenoverade rum, ljus inredning och en vacker trädgård utanför dörren befinner du dig i den rätta miljön för avslappning till både kropp och själ.

Kurserna har olika teman och hålla under specifika perioder. De tre måltiderna som serveras under dagens gång är vegetariska och ekologiskt lokalproducerade. Under 2015 kommer arrangörerna även att anordna ett lyxigt retreat på vackra Bali, för dig som gärna åker utomlands.

Paradis Plage Yoga Holiday, Marocko

På den marockanska kusten i hittar du Paradis Plage. Långt bort från turistorternas brus och med 340 soldagar om året. Det kan inte bli mycket bättre än så här. På den privata stranden kan du njuta av yogaklasser tre gånger per dag. Utöver lektionerna får du tillgång till de 30 holistiska spabehandlingar som finns tillgängliga, prova på vattensporter och ta långa promenader längs strandkanten.

Paradis Plage

© Paradis Plage

Paradis Plage har dragit nytta av den bördiga regionen, här använder man sig nämligen endast av färska och närproducerade råvaror i sina maträtter.
När det kommer till boendet så har du fem olika lyxiga alternativ att välja på. Villorna har till exempel 3 till 4 rymliga rum med varm och färgrik marockansk dekor och stora terasser med utsikt över trädgården och det azurblå havet.

Absolute Sanctuary Yoga, Thailand

Absolute Sanctuary Yoga kan du gå på så många yogalektioner som du har lust med. På den thailändska ön Koh Samui får du njuta av hisnande havsutsikter från salarnas stora fönster när du utövar yoga. Vill du genomgå ett speciellt framtaget detox-program erbjuder restaurangen många färska och lyxiga alternativ, här har man satsat på det bästa inom superfood.

Du kommer inte sakna någon bekvämlighet när du mellan yogapassen vilar ut i en av de 38 lyxsviterna som har inretts i en fräsch och smakfull marockansk stil. Du kan även få njuta av klassisk thai massage på resortens spaavdelning.

Ananda Yoga, Indien

Yoga på strand vid havetAnanda Yoga har redan fått flera utmärkelser i resebranschen. De har bland annat kommit på första plats i Condé Nast Traveller Reader’s Spa Awards 2012. Det behövs egentligen inte särskilt mycket för att övertyga besökare om att komma hit. Ananda ligger precis i närheten av Rishikesh, som anses vara yogans födelseplats.
När du bokar rum kan du välja om du vill ha utsikt över den vackra Gangadalen eller den lummiga trädgården, och önskar du en svit med jacuzzi på taket går även det att ordna för maximal komfort och lyx.

Här kan du utöva personligt anpassad yoga i en fantastisk utomhusmiljö i Himalayabergen och njuta av hälsosamma måltider framtagna i enlighet med ayurveda, den indiska läkekonsten.

av Lyxweekend redaktionen den 27 februari, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.