Choklad ger starka tänder och ungdomlig hy

0

Har du av hälsoskäl valt bort choklad, lagrad ost eller rödvin? Nu kan du åter njuta delikatesser med gott samvete! En hel del forskning utreder hur choklad och andra delikatesser påverkar kroppen. Resultaten är entydiga på vissa punkter och man kan styrka positiv effekt av bland annat choklad. Regelbunden konsumtion av choklad med hög kakaohalt ger kroppen ett tillskott av flavonoider vilka i sin tur kan skydda kroppen från skadlig UV strålning. Mängden antioxidanter bidrar också till slätare och ungdomligare hy!

Välj choklad med högre än 70 % kakao och att dricka måttligt

Choklad ger starka tänder och ungdomlig hySakkunniga hävdar därtill att kakaofetterna i choklad kan bilda en hinna på tänderna och skydda emaljen mot socker och syra. De antibakteriella egenskaperna kan också minska uppkomst av plack och bakterier. Även ost har direkt positiv effekt i och med förekomsten av kalcium och fosfat vilka stärker tandytorna.

Att avsluta en måltid med en bit ost är således inte bara gott utan kan dessutom neutralisera eventuell syra.

Rödvin är bland finsmakare och konnässörer en angenäm källa till antioxidanter. De antibakteriella effekterna kan också bidra till munhälsan genom att neutralisera vissa av de ämnen som angriper tänderna efter måltiden.

 Källa: Dentistry Today, Future Proof Your Skin by Dr Stefanie Williams MD

 

av Lyxweekend redaktionen den 5 november, 2014

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.