De tre bästa resmålen för att undvika februarislasket

0

Det finns ingen bättre månad att fly från Sveriges snöslask än februari. Visst skulle det vara underbart att åka iväg till varmare Res ivägbreddgrader? Varför inte höja ribban i år? Tänk inte bara värme, tänk en upplevelse utöver det vanliga – tänk paradiset. Vi tipsar här om tre riktiga paradisöar – Mauritius, Seychellerna och Fiji. Samtliga resmål har ett behagligt klimat året om, från drygt 20 grader till strax över 30. December till mars har visserligen mest regn av samtliga månader, men det handlar då om kortare skyfall och de flesta dagar har många soltimmar. Däremot innebär regnperioden att färre besöker dessa öar under februari vilket gör att du slipper trängas med andra turister och kan boka de bästa hotellrummen för dig själv – ofta också till ett riktigt överkomligt pris.

Mauritius

tamarina-hotel-spa

Tamarina Hotel Golf Beach & Spa

Denna lilla ö, som ligger i Indiska Oceanen öster om Madagaskar, har sedan vi började med flygresor lockat många prominenta resenärer. Ön har mycket att erbjuda i form av en avslappnande atmosfär, långa och vita stränder samt ett behagligt klimat.

Mauritius är ett populärt resmål för dem som vill sola och bada på dagtid och roa sig på de många nattklubbarna och barerna på kvällen. Ön är förstavalet bland många nygifta som vill fira sin smekmånad här. Ögruppen är även ett paradis för djuphavsfiske där svärdfisk, hajar och tonfisk utgör de vanligaste fångsterna.

För dem som hellre vill vara aktiva på land kan man på till exempel Tamarina Hotel Golf Beach & Spa som förutom möjligheter till golf också erbjuder andra sport- och spaaktiviteter. Den lilla familjen stannar gärna på Sands Resort & Spa som har flera bollsporter och strandaktiviteter i sitt utbud tillsammans med barnpassning medan föräldrarna exempelvis unnar sig massage.

Seychellerna

Seychellerna består av cirka 115 öar i granit och av korall och med varierad storlekar. Ögruppen ligger utanför Afrikas östkust Seychellernaoch norr om den stora ön Madagaskar. Till Seychellerna åker de som har planerat in en lyxsemester för att njuta av det tropiska klimatet och för att sola och bad på de vackra stränderna.

Upptäck de olika öarnas varierande natur genom att ta dig från ö till ö med båt, flyg eller helikopter. På Praslin Island hittar man det enda stället i Indiska Oceanen där man odlar svarta pärlor. Glöm inte att köpa med dig ett pärlhalsband när du besöker ön. På ön Mahé finns Indiska Oceanens enda parfymeritillverkning, Kreolfleurage Parfums, där du kanske har så tur att du får skapa din alldeles egna doft. Ön Saint Anne har en nationalpark där man kan se flasknosdelfiner och den utrotningshotade karettsköldpaddan.

För boende i grönskande omgivningar erbjuder Paradise Sun HotelPraslin Island 80 stycken privata stugor medan man på den vackra ön Mahé kan välja det lyxiga Le Mèridien Fisherman’s Cove med ett förstklassigt strandläge. Till den privata ön Sainte Anne kommer man enklast med båt eller helikopter för att finna total enskildhet bland luxuösa privata enplansvillor.

Fiji

vattenfall-fiji
I södra Stilla Havet cirka 200 mil norr om Nya Zealand finns Fiji. Packa solskyddskrämen och badkläderna för på Fiji kommer du att ligga på stranden under vajande palmer och dyk bland vackra korallrev.

Upptäck ön genom att åka på en all-inclusive heldagskryssing och snorkla i klarblått vatten eller relaxa på båten och njut av helpension med champagnefrukost. Vill du hellre aktivera dig finns det även möjlighet att se ön från havsnivå genom att boka en guidad havskajaktur där man under en vecka med helpension paddlar mellan de tropiska öarna och utforskar korallreven, de vita stränderna och den fijianska gästvänligheten.

Lyxiga Namale the Fiji Islands Resort & SpaSavusavu erbjuder 19 privata villor med tillgång till spa, swimmingpooler

Namale Resort

Namale the Fiji Islands Resort & Spa

och en egen golfbana. På femstjärniga Likuliku Lagoon ResortMalolo Island finns 45 luftkonditionerade rum att göra dig hemmastadd i. Relaxa i spaavdelningen och njut av den goda maten på hotellets restaurang som vetter mot vattnet.

av Lyxweekend redaktionen den 13 februari, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.