En ny stjärna på podhimlen

0

För några år sedan var podcasts någonting okänt och för många bara ytterligare en teknisk term för någonting odefinierat. Nu är det ett globalt fenomen som med rätta kan kallas för den nya generationens radiokanal och låtlista i ett! Podcasts bygger på möjligheten att prenummerera och lyssna på radioprogram när man själv vill. Filerna laddas ner via RSS flöde och även om man är helt okunnig på det tekniska, kan man njuta av program och musik när och hur man vill. I Sverige har det sedan 2006 delats ut priser för Sveriges bästa podradio och vinnarna utses genom omröstning.

En fördel mot radio

Utbudet är stort vad gäller program och täcker in såväl privatpersoners bloggliknande podcast, som professionellt producerade radiokanaler för nätet. Till skillnad från traditionell radio behöver lyssnaren inte passa sändningstiden för att ta del av programmet. När podcasten laddats ner behövs faktiskt inte ens ha någon täckning eller internetanslutning för att lyssna. Friheten och valmöjligheten är kärnan i podcasts och någonting som är helt i linje med teknisk utveckling och snabbrörlighet.

Marie W Schjölin – en sann kreatör!

Det finns många kommunikationsstrateger, affärscoacher, start directors och författare. – Betydligt färre kan titulera sig allt detta samtidigt. Marie W Schjölin är ny stjärna inom podcasts och framgång tycks förfölja henne, eller spira, i det hon formar. Under sin karriär har hon gått från att jobba med fastigheter till att bli säljchef på TV4. Hon har dessutom startat en gratulationskortsindustri, varit projektledare och gett ut böcker från eget förlag. I dagsläget jobbar hon mycket som ledarskaps-coach och vägleder företag samt individer till resultat.

I sin podcast träffar hon personer med framgång och intressanta berättelser. Allt fler hittar Maries podcasts och av allt att döma är det en ljus framtid både för podden och Marie!

Kraften i det oanpassade

Hennes senaste podcast är ett möte med Anders Tibbling. En internetentreprenör som gått sin egen väg. På hemsidan beskrivs detta om avsnittet från hennes pod. Lyssna på detta inspirerande avsnitt!

”Marie W Schjölin möter den digitala framgångsmaskinen Anders Tibbling som berättar om sin okonventionella yrkesväg. Med vässad intuition, genom att följa sina känslor och rikta energin rätt har han byggt upp något större än han någonsin kunde förutse.”

 

 

av Lyxweekend redaktionen den 10 september, 2015

Om skribenten

Comments are closed.