Så lyxar du till det i vardagen!

0

Det här med lyx: vad innebär det egentligen? Och måste det innebära något exklusivt, något som man bara får ta del av vid riktigt speciella och enstaka tillfällen?

Svaret är förstås att lyx är precis vad du själv vill att det ska vara! Och så här års när mörkret upptar mer än halva dygnet, kan man verkligen vara i behov av att unna sig själv lite vardagslyx, i både stora och små format.

Lyxa i små format!

Hur kan man egentligen göra för att lyxa till det i små format? Skapa och ge sig själv något lite extra i vardagen, utan att det behöver innebära en spaweekend med trerätters och personliga massörer varje dag? Här följer en liten boost med bra tips för att göra just din glåmiga novemberonsdag till en riktigt njutbar dag!

Möblera om!

Nu kanske du drar en lång suck bara efter första orden, men att ommöblera behöver inte innebära att du släpar tunga möbler upp och ned för trappor en hel dag, utan kan handla om att ge ett av rummen i ditt hem ett litet men effektivt ansiktslyft! Kanske att den där mörka teakmöbeln skulle göra sig bättre på en ljusare plats i hemmet, och nog egentligen borde byta plats med den där ljusa fåtöljen? Passa på att flytta dem! Nu är årstiden när du inte behöver distraheras av långa picknickdagar i parken eller känna att du missar något bara för att du inte är iväg på badutflykt så fort solen behagar titta fram. Du kommer bli förvånad över hur små medel som behövs för att få ett rum att kännas som nytt!

Sticka loss!

Ta upp det där stickprojektet du övergav för ett halvår sedan. Fixa en snygg korg eller annan typ av förvaring för stickor, garn och beskrivningar så kan du alltid ha den framme bredvid soffan, eller där du brukar sitta mest. Detta är en mycket bättre lösning än att stuva undan allt ditt pyssel i ett skåp, eftersom det då automatiskt blir ett mycket större projekt att plocka fram alltihop igen. Och även om det känns motigt i början – hur var det nu man läste stickbeskrivningen, var var jag någonstans, så kommer du att komma in i det fortare än du tror! Det gäller- även om det låter klyshigt  – faktiskt bara att börja.

Testa & prova!

Anmäl dig till prova på kurs i någonting du länge varit nyfiken på! Varför inte passa på att testa yoga? På de flesta kurser finns det möjlighet att hoppa in senare under terminen, dvs du behöver inte nödvändigtvis ha varit med på alla klasser ändå sedan start för att kunna hänga med. Att strata upp någonting nytt och testa något du aldrig gjort förut ger dig inte bara ny energi genom aktiviteten i sig, utan att faktiskt ta steget och våga testa ger ofta en kick bara det!

Våga prata med grannen!

Står ni bägge två och ropar på ungarna från balkongen eller på gården varje dag vid ca samma tid: kosta på dig ett leende och byt några ord! Vem vet, det kanske är en riktigt trevlig bekantskap som bor alldeles bredvid dig! Här är det viktigt att försöka släppa tanken på att det kanske upplevs oartigt eller påträngande att börja prata med en främling: de allra allra flesta bli faktiskt bara glada. Om personen inte känner för att prata så kommer du att märka detta ganska tydligt, och då är det ju bara att avrunda samtalet.

Käka kvällsmat

Sist men inte minst: inför en kvällsmats-rutin! Ofta är det om kvällarna när allt tycks beckmörkt utanför fönstret som tristessen känns som mest. Då kan det vara skönt att ha en rutin att luta sig mot, som dessutom gör dig mer mätt än hungrig, och bäddar för en god natts sömn. Kanske kan du göra det till en vana att alltid dricka samma typ av kvällste, och ta en knäckemacka eller din favoritkvarg med frysta bär till? Prova dig fram till vad som funkar bäst för just dig!

Kort och gott: att unna sig kan aldrig vara fel. Glöm alla tankar som påstår något sånt.

Det är dessutom du och ingen annan som bestämmer vad som är vardagslyx för just dig!

av Lyxweekend redaktionen den 30 juni, 2017

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.