Vägen till inre lycka – några steg till en hållbar livsstil

0

Vi letar alla efter lyckan i livet. Men vad är det? Karriär, titel eller rikedom? I en nutid då allt fler blir utbrända och sjukskrivna är svaret enklare än någonsin förut.

Det handlar om att vara nöjd med sitt liv och fokusera på det som ger en inre ro, ett syfte med livet och relationer till nära och kära. I dag brottas vi med stora och små vanor i vår livsstil som inte tillåter oss att nå lycka.

Lämna telefon hemma

Vi har hört det många gånger förut: Vi lever i informationens och teknikens tidsålder. Men var det bättre förr? När vi alltid är uppkopplade så kan det vara svårt att koppla bort vårt behov att kolla nya meddelanden eller liknande och slappna av. Man njuter inte längre av nuet och det händer mer än ofta att man sitter i och tittar på telefonen utan något riktigt syfte. Gör dig själv en tjänst: När du ska iväg på semester, ta semester på riktigt och lämna mobilen och ditt beroende till denna hemma!

Den kroppsliga hälsan är viktigt men det är också den själsliga.

Lär känna dig själv med terapi

Vi tror att vi känner oss själva. Men alla har små ovanor eller brister som man kämpar med. Ibland kan vänner eller ens respektive uppmärksamma en på dessa. Andra kämpar dagligen med inre demoner. Du som person utvecklas hela livet och det är aldrig för sent att försöka ändra på sig. Man kan försöka bli en bättre människa hela livet, och på så sätt även nå en trygghet och lycka i livet. Ta hjälp av en terapeut för att hjälpa dig genom denna resa med dig själv.

Unna dig godsaker

Att ta hand om sig själv handlar inte om att gå på dieter och träna varje dag. Den kroppsliga hälsan är viktigt men det är också den själsliga. Ibland behöver själen en bit choklad, ett glas vin eller trerätters. Ta hand om dig själv med små handlingar varje dag. Unna dig själv det du är värd.

Värdera dig själv – tänk på dig själv först

Vi är alla lika värda, det kan vi vara överens om. Men ändå så nedvärderar vi oss själva varje dag. Det är viktigt att tänka på andra, men precis lika viktigt att tänka på oss själva. Vi har egentligen bara oss själva och att ta hand om sig själv är vägen till ett starkare jag. När man mår bra i sig själv, kan man även bättre bygga relationer till de omkring sig och bygga ett meningsfullt lyckligt liv.

av Lyxweekend redaktionen den 15 augusti, 2017

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.