London Winter Hot Spots – de mest exklusiva ställena i vinter

0

Det mångfacetterade utbudet av restauranger, barer och klubbar i staden gör London till en spännande plats att besöka för matfantasten.

Funderar du på att boka en resa till hit under vintern? Då har du definitivt valt rätt tid att åka hit då staden väcks till liv inför den kommande säsongen av festligheter. Vill du veta vad London har på menyn i restaurangväg? Vi har listat de mest exklusiva ställena åt dig.

Restaurant Gordon Ramsey

Clare Smyth

© Gordon Ramsay Holdings

Om du gillar kändiskocken Gordon Ramsey så borde ett besök på hans första restaurang ligga högst upp på din att göra-lista. Sedan stället öppnades 1998 har Restaurant Gordon Ramsey blivit en av stadens bästa restauranger. Den är dessutom fortfarande den enda trestjärniga Michelin-restaurangen i London med en kvinnlig chefskock vid rodret.

Köksmästaren Clare Smyth leder ett dynamiskt team som serverar modern fransk cuisine. Här kan du njuta av rätter som piggvar med havskräftor och oxfilé, oxkind och benmärg. I denna intima miljö finns det endast plats för 45 gäster, så du gör rätt i att boka ett bord i god tid.

Grand Champagne Bar

Grand Champagne Bar

© Searcys

I St Pancras tågstation ligger en gömd pärla som många inte känner till. St Pancras Grand Champagne Bar sägs ha Europas längsta champagnebar med över 1300 champagneglas uppställda sida vid sida.

Avnjut god dryck inför en imponerande panoramavy över hela terminalen. I ljusskenet från Art Deco-lamporna skapas en intim atmosfär där man kan låta konversation flyta länge och fritt som bubblorna i champagnen. De har även utomordentlig bordsservice och en serviceknapp, ”Press for Champagne”, till hands för törstiga gäster. Runt jul och nyår har man ett speciellt tema där det bjuds på utsökta kanapéer och andra tilltugg till champagnen. Detta ska definitivt inte missas av dig som har smak för det goda i livet.

Claridge’s

Det går inte att prata om London utan att nämna hotellet Claridge’s och deras afternoon tea. Under större delen av sina 150 år har Claridge´s uppehållit denna brittiska tradition. Deras köksmästare har visat sig trogna den klassiska kombinationen av små smörgåsar, nybakade scones och härliga bakelser.Claridge's Hotel

Te-connoisseuren Henrietta Lovell har rest världen runt för att hitta de bästa tesorterna till Claridge’s gäster. Teodlarna är relativt små och obskyra aktörer men teet som de förser Claridge’s med är definitivt av högsta kvalitet. Tillsammans med köksmästaren Martyn Hall har Lovell selekterat teer som kompletterar de frasiga sconesen och den lena, söta marmeladen på bästa sätt.

Afternoon tea serveras här i en smakfullt inredd art deco-miljö, designad av Thierry Despont. Om du befinner dig i London under den festliga månaden december kommer du kunna få ta del av deras temabaserade meny som byts ut mot den traditionella. På den tidsbegränsade menyn finner du bland annat Laurent-Perrier, delikata scones med russin och den klassiska engelska julpuddingen.

Mandarin Bar

Den exklusiva baren Mandarin Bar ligger mitt i Knightsbridge och har jazzkonserter under större delen av veckan. Det här är ett perfekt ställe för

Mandarin Bar

© Mandarin bar

dig som vill njuta av rogivande jazzmusik i en flärdfull miljö med ett imponerande sortiment av cocktails.

Det är inte svårt att förstå varför Mandarin Bar har blivit ett favorittillhåll för många Londonbor. Den pulserande atmosfären kompletteras av modern design i form av marmor-täckt bar som ser ut som en catwalk. Utöver detta finns det sköna läderfåtöljer, glasbord och barstolar med högt ryggstöd. Kombinationen av beigea sidentyger och glasmontern med vackra flaskor och cocktailglas på hög fot erbjuder en skön bild att vila blicken på för besökaren.

CocktailsMandarin Bar passar både till möten under dagen och till drinken efter middagen. Du kan få välja mellan klassiska vintage champagner, en imponerande vinlista och välblandade cocktails. För tilltugg kan vi varmt rekommendera deras meny med Asien-inspirerade snacks, där du hittar delikatesser som dim sum med chili och sojasås och rökt lax med naanbröd. Låt dig väl smaka.

av Lyxweekend redaktionen den 21 februari, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.