Lyx kommer inte bara i form av guld

0

Vad är egentligen lyx? Svaret kommer i nästan lika många former som det kommer individer och situationer.

Lyx kan ena dagen vara att få sova tills man vaknar, medan det andra dagen kan vara en perfekt blandad cocktail. Kanske upplever man en känsla av lyx en vanlig tisdag vid middagsbordet när man tittar på sin familj? Lyx kan vara att få läsa godnattsaga för sitt barn, att inse att man har tak över huvudet, att slippa ta på sig massor av kläder på grund av att det hunnit bli vår., eller varför inte känslan av att vara nyduschad och krypa ner i nytvättade lakan?

Vad lyx är och vad det betyder är och bör för alltid fortsätta att vara något som vi själva avgör. Att lyssna till andras upplevelse av detsamma påverkar inte oss på något bra sätt. Det slutar lätt med att man då försöker återuppleva andras upplevelser, och de blir aldrig desamma för en själv.

Glöm inte att lyx handlar om att ge dig själv eller andra en slags belöning för allting annat som inte är särskilt lyxigt som vi gör och upplever dagligen.

Ofta när man ser begreppet lyx i text handlar det om den sortens lyx som glimmar och som för de flesta kräver lite sparpengar. Måste man resa till en egen bungalow i en månad? Måste man köpa diamanter? Är det verkligen nödvändigt med en Bentley? Naturligtvis inte!

Det är du som bestämmer!

Känn efter vad du mår bra av, och toppa detta extra mycket – vips så har du fixat lyx! Tycker du väldigt mycket om att titta på film, men känner att du inte alltid har tid för detta kan du ta en helg av bara film i soffan för att uppleva en känsla av lyx. Kanske fullkomligen älskar du att vara i Köpenhamn? Ta tåget eller flyget och flanera där över helgen istället för att stanna i hemstaden! Är det istället bakverk som är din svaga punkt så kan du använda ledig tid för att baka en jättetårta, eller varför inte helt enkelt gå till ditt konditori och beställa tårtan i dina drömmar?

Glöm inte att lyx handlar om att ge dig själv eller andra en slags belöning för allting annat som inte är särskilt lyxigt som vi gör och upplever dagligen. När man kommit dithän i tankarna gällande vad lyx inbegriper kan rosa soppåsar vara nog för att känna sig lite lyxig!

av Lyxweekend redaktionen den 17 december, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.