Var det någon som sa vardagslyx?

0

Ordet vardagslyx är fantastiskt på så många sätt.

Det bjuder in till behagliga dagdrömmerier som tillåts att bli uppfyllda bara runt hörnet, och det leder till en skön känsla av att vardagslivet kan ta en liten semester om så bara för några timmar på favoritrestaurangen. Det är tyvärr alltför vanligt att vi sparar allt det goda i livet till helgen. Eftersom helgen tillåter både vin och mat som tar längre tid att laga så får vi på så sätt allting på en och samma gång. Men om vi kan lära oss att sprida ut lyxen över hela veckan så blir det utan tvekan roligare att gå till jobbet dagen efter.

Restaurangbesök upplevs av många som lite lyxigt. Ett bra tips för att få lite lyx även mitt i veckan är att äta på restaurang under vardagen, då man ändå är trött och inte känner för att laga mat. På så sätt får man förmodligen i sig både bättre och godare mat hela veckan, eftersom man har tid att laga bättre mat när man är ledig än på en onsdag.

Se till att unna dig något lite extra varje dag eller vecka. Man kan även lyxa utan att det behöver kosta särskilt mycket.

Upprepa varje vecka

Vardagslyx gör dig gottLivet är alldeles för kort så se till att få in lyx lite då och då hela veckan, så kommer du att bli lite gladare och känna att veckan är lättare att klara av då du har saker och ting att se fram emot efter jobbet. Det kan vara en måndagsdrink med en vän, en fotoutställning du kan besöka på tisdagskvällen likväl som på söndagseftermiddagen, massage på en onsdag och ansiktsbehandling en torsdag. Man kan även lyxa utan att det behöver kosta särskilt mycket. Passa på att lyxa med din familj genom att exempelvis låta varje familjemedlem välja sina favoriträtter under veckan så att alla får sin favorit mitt i veckan. Ha filmkväll med popcorn på måndagen, gör alla tisdagar till tårtdag och så vidare. Endast du och din familj kan sätta gränserna för hur mycket kul och gott ni kan stoppa in i vardagen!

Unna dig det där lilla extra

Se till att unna dig något lite extra varje dag eller vecka. Kanske vill du ha en exklusiv hudlotion eller ansiktskräm? Kanske har du sett en fin lampskärm som är aningen lite för dyr? Köp den! Börja planera nästa semester tillsammans en trist och regnig tisdagskväll. Det kommer att göra er gott då ni har något mer konkret att se fram emot.

av Lyxweekend redaktionen den 12 november, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.