Shoppa i Milano

0

Milano är ett mecka för modeintresserade. Här har en stor del av branschen sitt kreativa centrum, och hit kommer varje år tusentals designers och modeller för att känna modebranschens pulsåder vibrera i den fashionabla staden. Men Milano står öppet för alla – och du som vill se vad staden har att erbjuda dig i shoppingväg under en lyxig helg kommer inte bli besviken. Milano vet att besökarna älskar shopping, och därför har butik efter butik alltid de allra senaste kollektionerna. Här hittar du allt, både det mest exklusiva för finsmakaren, och det mer prisvänliga för fyndjägaren.

När du landar på Milano-Linate, dit det går regelbundna avgångar från Arlanda med SAS, kan du känna doften av lyx och glamour slå emot dig redan på flygplatsen. Om det finns något som italienarna värdesätter i livet är det att klä upp sig – oavsett om det är för en jobblunch, en espresso med vännerna eller ett glas vin på kvällen. Vart du än går hittar du välklädda och framgångsrika män och kvinnor i Milano som fungerar nästan som en livs levande modetidning med sina skräddade dräkter, höga klackar och designerväskor i finaste läder. Milano levererar inspiration, direkt från gatuplanet. Här finner du framförallt det senaste herrmodet med eleganta, måttsydda kostymer, sidenslipsar, kashmirtröjor och skor i mjukaste kalvskinn. Vem sade att din man inte kan dra nytta av ditt intresse för shopping?

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele IIEn Milano-resa bör alltid innehålla ett besök i Galleria Vittorio Emanuele II. Den ligger alldeles bredvid Il Duomo, stadens välkända katedral, men det är i den vackra gallerian som det går att förlora sig i timmar. Byggnaden är ett tidigt exempel på Belle Epoque, den franska arkitekturstilen som skulle bli utbredd i slutet av 1800-talet, och den magnifika glaskupan har slagit många besökare med häpnad. I dag är den en av Milanos vackraste byggnader och har blivit till en kvalificerad samlingsplats för människor med sinne och smak för exklusiv shopping.

Här känner du den ljuvliga doften av rostade kaffebönor från ett café samtidigt som det mjuka ljuset strilas genom glastaket. Hit går de som tycker om att spendera pengar och socialisera med andra framgångsrika människor, vilket har gett gallerian smeknamnet “Milanos sällskapsrum”. Det märks också på gallerians butiksutbud. Du hittar exklusiva märkesbutiker som Dolce & Gabbana, Prada och Louis Vuitton uppradade bredvid varandra som läckra praliner.

Bara ett stenkast från Il Duomo och gallerian hittar du Piazza San Babila. Piazzan har länge haft ett rykte om att locka till sig stadens grädda, och även om den informationen också nått turisterna inger torget fortfarande en elegant och exklusiv känsla. Flera italienska designföretag, som Nava Design, har sina butiker här, och där hittar du det senaste inom italiensk formgivning. Nava har gjort sig kända för att designa – bland annat – väskor och klockor, och deras 180 kvadratmeter stora flagskeppsbutik på Via Durini i anslutning till torget är väl värt ett besök.

En stad som Milano kräver en weekend – minst – för att upplevas fullt ut. Om tiden har sprungit iväg under resan – det är lätt hänt i en stad som Milano – och du bara har tid att besöka ett ställe för lite avslutande shopping: åk till Corso Como 10. Här hänger de hetaste namnen inom modebranschen. Medan gallerian vid Il Duomo erbjuder de största high street-märkena hittar du på Corso Como 10 smalare märken. Vissa är mer exklusiva med vältecknade prislappar medan andra går att fynda till riktigt bra priser. När du känner dig nöjd med din shopping kan du varva ned i den trendiga baren, dit Milanos hippaste klientel beger sig för en drink. Frottera dig med modegräddan samtidigt som du beundrar innehållet i dina egna blanka påsar och kartonger, och gratulera dig själv till ett bra köp.

av Lyxweekend redaktionen den 30 oktober, 2014

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.