Tryck på paus-knappen och fokusera på insidan

0

Att trycka på paus-knappen är svårt för många, och det har att göra med att stress, stim och stoj är likt en konstant i våra liv.

Insidan glöms bort då man helt enkelt inte hinner med att tänka på insidans välbefinnande mitt uppe i alla de göromål man tagit sig an vecka efter vecka och månad efter månad. Inte ens under semestertider kan alla trycka på paus. I dagens samhälle verkar det som att vi knappast vet vad det innebär att vila längre. Det är någonting vi behöver hjälp med.

En vilodag

Många hinner som sagt inte med ordentlig vila i dess rätta betydelse, utan vila blir för många allting som sker utanför arbetet. Helgernas projekt hamnar således för många under vad som anses vara vilsamt. Det positiva med Vila på riktigtvilodagar är en tanke som funnits med sedan Bibelns tillkommande, och det finns ingenting med vila som är negativt. Vila bör dock innebära just vila. Det gör det som sagt inte för alla. Vila bör betyda att man ligger i soffan, sover lite längre, sitter och läser med mera. Vila är inte att passa på att göra allt det som man inte hinner med när man jobbar. Söndagen innebär för många antingen att åka och storhandla, göra listor inför den kommande veckans projekt, åka runt och träffa släkt och familj, gå på utställningar med mera. Allt detta kan vara trevliga projekt i sig, men den vila man behöver handlar om att stanna hemma och göra absolut ingenting. Försök att komma fram till en dag när du kan göra det, så att både kropp och själ får en boost för kommande dagar.

Vila är inte att passa på att göra allt det som man inte hinner med när man jobbar.

Alla arbetar olika tider och på olika dagar, men de flesta har åtminstone en ledig dag i veckan. Ta denna dag till att göra ingenting med dig själv. Stressa inte in massor av projekt under din ledighet. Den är till för att ladda batterierna innan de helt enkelt går sönder och inte kan laddas upp igen. Det är då man blir utbränd och går in i alla möjliga väggar.

Det är insidan som räknas

Insidan är det viktigaste du har för att fungera. Det gäller både kroppsligt och själsligt. Om saker och ting inte är som de ska inuti så syns det på utsidan. Man blir trött, lättirriterad, det kan ge dålig hy med mera. När man är stressad på insidan sköter sig saker och ting mindre bra även i kontakten med andra, eftersom den inre stressen färgar av sig på allting man gör. Man blir således en sämre medmänniska när man inte tar hand om insidan, och det vill ingen av oss vara, så försök ta tag i ditt nya vilsamma liv. Idag!

av Lyxweekend redaktionen den 5 november, 2015

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.