Vikten av bra massage

0

Klassisk massage har uppskattats av människor i alla tider. De gamla grekiska och romerska samhällena insåg tidigt att massage var fördelaktigt för hälsan liksom njutbart för kroppen. Då visste man inte vilka fysiologiska effekter som massagen medför, men i dag vet vi precis vilken typ av stimulans som massagen utgör för muskler och leder – och det gör att massage har tagit steget in på sjukhus i form av rehabilitering och fysisk återuppbyggnad. Det allra vanligaste skälet till att vi vill ha massage är dock fortfarande att det helt enkelt är väldigt skönt. En stunds avslappning på en exklusiv massagesalong sätter guldkant på vardagen.

Massage är ett utmärkt sätt att frigöra oxytocin, ett hormon som avsöndras vid fysisk stimulans och har en lugnande effekt på sinnet. Det är också anledningen till att massagen gör dig lugn och avslappnad, inte bara under själva sessionen, utan i flera timmar efteråt.

Oxytocin är långt ifrån den enda positiva hälsoeffekten som massage för med sig. Massagen förbättrar din blodcirkulation och ser till att hjärtat klarar av att pumpa ut blodet i hela kroppen. Du får en jämnare kroppstemperatur, mer energi och slipper stressknutor i kroppen. Många människor har idag problem med stela muskler och leder, eller andra irritationsmoment som spänningshuvudvärk och ryggsmärtor. Läkare och naprapater är numera överens om massagens helande krafter för den som vill bli av med stress- och spänningsrelaterad värk. Dessutom stärker massage immunförsvaret och gör att du står bättre rustad när vi går in i sjukdomstider.

I alla storstäder hittar du massagesalonger med legitimerad kompetens för att utföra klassisk massage, Stockholm är ett utmärkt exempel på det. Här finns gott om massörer som startat upp egna institut och salonger, somliga specialiserar sig på behandlingar med särskilda oljor och tekniker. Sparadiset har till exempel tre massagesalonger i Stockholm; på Östermalm, Södermalm och Västermalm. Här erbjuds du både klassiska massagebehandlingar som hel- och halvkroppsmassage, och spännande alternativ som Hawaiian Lomi Lomi Massage och Exotic Hot Stone Massage. Du avgör själv hur länge du vill att massagen ska pågå, vilket gör att du kan anpassa tiden efter ditt eget schema. Kanske vill du få en snabb halvkroppsmassage på lunchen, eller så lyxar du till det efter jobbet på fredagseftermiddagen.

Om du vill ha en exklusiv massagebehandling i Stockholm är Sturebadet ett klassiskt val. Här kostar behandlingarna lite mer, men så får du också en fantastisk massageupplevelse. Du kan antingen välja att behandla ett särskilt område – som stela axlar eller en ond rygg – eller så avnjuter du en helkroppsmassage. Sturebadet har behandlingar med mineralrik crème och olja som gör att både musklerna och huden känns mjuka efter massagen.

Även massagen hemma går att sätta guldkant på. Massageolja är ett enkelt sätt att se till att du får ut det där lilla extra av behandlingen. Många exklusiva massageoljor är tillverkade på ekologisk väg för att säkerställa en produkt av hög kvalitet. På Vitaform (http://www.vitaform.se/ekologisk-massageolja) hittar du egentillverkade massageoljor som endast är gjorda på ekologiska ingredienser. En ekologisk produkt är skonsam mot din hud och innehåller inga bekämpningsmedel som kan vara skadliga för din kropp. Det viktigaste för en bra massageolja är att den är mild mot huden och bidrar till att minska friktionen. Tanken är att oljan ska se till att händerna lättare kan stimulera muskler och leder under huden, en bra massageolja värmer upp din hud samtidigt som den gör det lättare att massera musklerna. Därtill kan massageoljan varieras in i all oändlighet med olika typer av dofter och näringsämnen, så att du kan hitta en som passar just dig.

av Lyxweekend redaktionen den 30 oktober, 2014

Om skribenten

Vi är redaktionen på Lyxweekend, ett glatt gäng som sprudlar för allt inom mode, resor, livsnjutning som hälsa och träning. Vi välkomnar dig med öppna armar till vår community och hoppas våra artiklar gör din weekend och vardag en aning mer.. lyxig.

Comments are closed.